Copiii s-au jucat "ecologic" de Ziua Mării Negre

552

Articole de la același autor

Marea Neagră a fost serbată de copii prin jocuri educative, concursuri și activități distractive.
Organizația nonguvernamentală "Mare Nostrum" a desfășurat, week-end-ul trecut, un târg dedicat Zilei Internaționale a Mării Negre. "Târgul Ludic" a fost deschis, sâmbătă, la Tomis Mall Constanța, și s-a adresat instituțiilor de învățământ din municipiu. Peste 120 de elevi și 41 de profesori au fost prezenți la eveniment, însoțiți de rude și prieteni, iar copiii au participat la jocuri și activități distractiv-educative care au vizat aspecte de mediu. Cei mici au asamblat puzzle-uri, au jucat Eco-Scrabble, Eco-Fight sau Black Sea Survival. De asemenea, elevii au desfășurat și câteva experimente legate de energii alternative și regenerabile.
"Toate jocurile și activitățile au fost apreciate pentru noutate, dar și pentru caracterul lor informativ. Ne bucurăm că ne-am atins scopul, acela de a-i implica pe elevi într-o acțiune menită să-i facă să conștientizeze mai bine problemele cu care se confruntă mediul înconjurător", a declarat Andreea Ionașcu, coordonator al proiectelor ONG Mare Nostrum.
Totodată, sâmbătă, au fost anunțați și câștigătorii concursului "Proiecții în viitor-litoralul anului 2050", care s-a adresat liceenilor din școlile constănțene și a presupus proiectarea litoralului anului 2050 prin metode electronice originale. Astfel, primele două locuri au fost câștigate de elevii Liceului Teoretic "Ovidius", iar locul al treilea a revenit elevilor de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân".
"Din punctul nostru de vedere, evenimentul a fost un succes. Și spun acest lucru datorită feedback-ului primit de la profesori și de la elevi. Atât cei mici, cât și cei mari au fost foarte încântați de ceea ce au făcut. Putem spune că vom face tot posibilul să permanentizăm acest eveniment", a precizat Andreea Ionașcu.
În fiecare an, Ziua Internațională a Mării Negre este marcată pentru a crește gradul de conștientizare a autorităților locale, dar și a cetățenilor, cu privire la necesitatea unui management durabil al zonei costiere românești, mai spun reprezentanții ONG Mare Nostrum.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2972 secunde