Meseria brățară de aur? Doar o poveste…

800
Meseria brățară de aur? Doar o poveste… - muncitori1-1319702925.jpg
Meseriile care au produs cei mai mulți șomeri anul trecut s-au înregistrat în domeniul industriei prelucrătoare, agricultură sau întreținerea drumurilor. De asemenea, cele mai multe disponibilizări s-au făcut în rândul muncitorilor necalificați, ai vânzătorilor și ai muncitorilor calificați cu anumite specializări.

Potrivit informațiilor transmise de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, pe lista ocupațiilor cu cei mai mulți șomeri în luna septembrie, apar muncitorii necalificați în industria prelucrătoare (61.744 de persoane), muncitorii necalificați în agricultură (61.468), muncitorii necalificați la întreținerea de drumuri, șosele, poduri, baraje (30.843), muncitori necalificați în transporturi și manipulanți mărfuri (23.888). Nici cei care construiesc locuințe nu o duc mai bine. Aproape 20 de mii de constructori au rămas fără locuri de muncă în ultima perioadă, la fel și 13 mii de montatori structuri metalice și peste 12.800 de vânzători în magazine și piețe. Totodată, luna trecută au intrat în șomaj peste 8.700 de persoane specializate în îngrijire și supraveghere la domiciliu, 8.400 de muncitori necalificați în servicii publice și peste 5.100 de contabili.

Reprezentanții ANOFM au menționat că aproape trei sferturi dintre cei care apelează la agențiile de ocupare a forței de muncă pentru a-și găsi o ocupație sunt persoane cu un nivel de instruire primar, gimnazial și profesional. În schimb, șomerii cu studii universitare și cei care au absolvit liceul sau școala post-liceală apelează într-un număr mai mic la serviciile ANOFM.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 27 Octombrie 2011
Stire din Social : Atenție se oprește apa!
Joi, 27 Octombrie 2011
Stire din Social : Elevii salvează Marea Neagră
Pagina a fost generata in 2.1387 secunde