La Constanța

Concurs Costul întreținerii s-ar putea dubla

262

Articole de la același autor

Anunțul ministrului Economiei, Adriean Videanu, că statul va tăia subvențiile la gigacalorie, le-a dat fiori reci constănțenilor, care se tem că la iarnă vor îngheța în case.
Dacă iarna trecută familiile conectate de sistemul centralizat de termoficare au plătit 137 de lei pe gigacalorie, cu numai opt lei mai mult decât în decembrie 2009, iarna aceasta ar putea scoate din buzunar peste 300 de lei. Anul trecut, gigacaloria pleca de la CET către RADET cu tariful de 198,56 de lei. La acesta se mai adăuga costul prestației RADET, adică transportul și distribuirea, în valoare de 107,1 lei. Astfel, în total, gigacaloria ajungea să coste 305,66 de lei. Din această valoare, guvernul oferea o subvenție de 71,21 de lei. Iar administrația locală una de 97,45 de lei. În final, gigacaloria ajungea la populație cu un preț de 137 de lei.
Ministrul Videanu a convocat în cursul zilei de ieri, la București, toți primarii din țară. Rămâne de văzut dacă aceștia vor mai putea să suporte subvențiile oferite în anii trecuți sau vor lăsa populația să plătească prețul integral al gigacaloriei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.799 secunde