CRESC SALARIILE în Armată! Cine sunt militarii care beneficiază de sporul de 25%

18336
CRESC SALARIILE în Armată! Cine sunt militarii care beneficiază de sporul de 25% - armata-1530604089.jpg
Angajații din Armată, Interne și Servicii care lucrează cu informații clasificate ar putea beneficia de măriri salariale cu până la 25 la sută. Măsura este prevăzută într-un proiect de modificare a Legii - cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.


Astfel, "personalul care ocupă o funcție cu acces la informații clasificate secret de stat beneficiază de o majorare a salariului de bază/ soldei de funcție cu până la 25% în condițiile stabilite prin ordin al ordonatorului principal de credite", se arată în proiectul, care modifică Anexa nr. VI a Legii-cadru. 


Propunerea de act normativ a fost inițiat de deputatul PSD Mihai Weber, președinte al comisiei parlamentare de control SIE, deputatul ALDE Marius-Gheorghe Surgent și senatorul PSD Șerban Nicolae. 


Practic, angajații altor instituții beneficiază de spor pentru gestionarea datelor și informațiilor clasificate, dându-se ca exemple personalul Consiliului Concurenței (spor de 15%), Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (15%), Agenției Naționale pentru Integritate (15%) și ai Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (25%). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8861 secunde