Crucea Roșie a lansat proiectul "Banca de Alimente" pentru familiile nevoiașe

471
Pe fondul impactului crizei economice mondiale și al creșterii prețurilor la produsele alimentare, proiectul "Banca de Alimente" a Crucii Roșii Române reprezintă o soluție de ajutorare a persoane cu venituri foarte mici.
Proiectul "Banca de Alimente" presupune colectarea de alimente neperisabile în depozitele Crucii Roșii prin donații/sponsorizări, stocarea și distribuirea acestora către persoanele vulnerabile din București și din țară. Distribuția alimentelor se va face pe baza anchetelor sociale efectuate de către filiala Crucea Roșie Constanța, precum și de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. "În zilele noastre, poate părea incredibil faptul că există zeci de mii de persoane care suferă de foame. Într-o societate responsabilă, orice persoană, cu un simplu gest, poate să ofere un ajutor considerabil semenilor dezavantajați din punct de vedere social sau financiar, care nu-și pot procura singuri hrana, aflându-se la limita subzistenței. Proiectul «Banca de Alimente» oferă tuturor celor care doresc alinarea suferinței persoanelor vulnerabile ocazia de a se implica direct, alături de Crucea Roșie. Vă invit, din nou, să fiți generoși! Hrăniți un vis, o lume fără foame!", a declarat Mihaela Geoană, președintele Crucii Roșii Române.
Constănțenii care doresc să facă donații în alimente pentru familiile nevoiașe o pot face la următoarele locații: Carrefour și Mega Image, care au amplasat recipienți de colectare a alimentelor cumpărate și donate de către cetățeni.
Pentru a susține efortul financiar de implementare a proiectului "Banca de Alimente", Crucea Roșie Română, împreună cu Televiziunea Română, vor organiza pe 26 septembrie un eveniment televizat de colectare de fonduri. "Evenimentul Gala Crucea Roșie are ca scop colectarea de fonduri prin donații în bani sau în natură din partea producătorilor și distribuitorilor de alimente, colectarea de fonduri prin sms-uri și apeluri telefonice cu va-loare de doi euro, licitații de obiecte", ne-a informat Nadia Lazăr, coordonator media Crucea Roșie Română.
Companiile de telefonie mobilă Cosmote, Orange și Vodafone au oferit gratuit numărul de sms 877, pentru donații de doi euro pe sms, fără a percepe TVA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 12 Septembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Vineri, 11 Septembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Joi, 10 Septembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.8009 secunde