Cum a rămas orașul Năvodari fără apă trei zile la rând

1076
6

Articole de la același autor

Ploile torențiale care au căzut peste județul Constanța, week-end-ul trecut, au lăsat trei localități fără apă pentru mai multe zile. Viitura puternică a reușit să spargă conducta de apă care alimentează orașele Năvodari, Lumina și Corbu, avarie la care s-a lucrat zi și noapte, încă de sâmbătă.

Locuitorii din Năvodari, Lumina, Corbu și o parte din constănțenii din Ovidiu nu au avut apă la robinete timp de trei zile și jumătate, din cauza conductei sparte care trece prin șantierul de construcții a autostrăzii Soarelui.

Viitura puternică a avariat conducta de apă
Angajații companiei Astaldi, cea care se ocupă de construcția autostrăzii, au început săptămâna trecută decopertarea conductei de apă care alimentează cele trei orașe.

"Este o procedură standard. Conducta trebuie să rămână descoperită 72 de ore, timp în care se fac probe de funcționare. Nimeni nu ar fi preconizat ce s-a întâmplat week-end-ul trecut. Din păcate, ploile torențiale au adus, sâmbătă după amiază, o masă imensă de apă și noroi care a lovit conducta descoperită și a deplasat-o", a explicat, ieri, la locul avariei, Felix Stroe, direc-torul RAJA Constanța. "Echipele noastre au reușit să remedieze, cu greu, defecțiunea, iar luni dimineață s-a dat drumul la apă. Din neferi-cire, după doar o oră, conducta a cedat din nou sub presiunea noroiului din zonă. Am fost nevoiți să scoatem peste 7.000 de metri cubi de apă din groapa unde este conducta", a adăugat Felix Stroe.
Într-un final, lucrătorii au reușit să remedieze porțiunea avariată și s-au turnat 20 de metri cubi de beton rapid, impermeabil, pentru a evita eventualele probleme pe viitor.

S-a lucrat și noaptea pentru remedierea situației
Lucrările de reparație au început sâmbătă după amiază, iar echipele RAJA au rămas pe șantier atât ziua, cât și noaptea, până la reme-dierea defecțiunii. "A fost necesară intervenția a 12 echipe, în ture de câte șase ore, dar în jur de 25-40 de persoane s-au aflat în permanență pe șantier", a mai spus Felix Stroe.
Directorul RAJA i-a asigurat pe abonații afectați de această avarie că astăzi vor avea apă potabilă la robinete. El a anunțat, ieri după amiază, că pomparea pe conducta magistrală urmează să fie reluată în cursul serii, iar furnizarea apei să se reia în cursul nopții. "La ora 19.00 (n.r. - ieri), începem să pompăm, iar apa va ajunge la robinete în această noapte, în jurul orei 01.00", a precizat directorul RAJA.
Dacă toate lucrurile funcționează în parametri normali, locuitorii orașelor Năvodari, Lumina și Corbu ar trebui să beneficieze, de astăzi, de apă potabilă.

Comentează știrea

unul
23 mai 2012
Ptr. toti locuitorii orasului Navodari si ai judetului Constanta

Toata mizeria cumplita de care aveti parte in aceste zile a fost pusa la cale de Constantinescu si Mazare deoarece vor sa va determine sa va schimbati primarul. Daca nu credeti, deschideti fituica ilegala Telegraf si o sa vedeti ca pe fiecare pagina ii fac reclama lui Pancencu Iurin. Constantinescu si Mazare folosesc R.A.J.A. nu numai sa va jupoaie de vii cu pretul CRIMINAL al apei, folosesc R.A.J.A. si ptr. a crea astfel de DIVERSIUNI care, pe buna dreptate reprezinta GENOCID.

pierreluc
23 mai 2012
nemernici

ar trebui dati in judecata pentru subminarea sanatatii acestor localitati.sunt mai rai decat nazistii de la auswitz. ceeace fac este un genogid la adresa locitorilor din navodari, care il susutin pe matei si nu pe veneticul acela. care a venit de niciunde

luci
23 mai 2012
un porc

uitativa la acest stroe care arata ca un porc ce s-a ingrasat pe banii nostri. a ajuns mc de apa la 7,3 lei si in curand se va ridica la 10 lei ca sa susutina interesele lui umflatul de constantinescu , papagalului de mazare si acestui porc care si-a tras fanfara cantareai la cap

pierreluc
23 mai 2012
nemernici

ar trebui dati in judecata pentru subminarea sanatatii acestor localitati.sunt mai rai decat nazistii de la auswitz. ceeace fac este un genogid la adresa locitorilor din navodari, care il susutin pe matei si nu pe veneticul acela. care a venit de niciunde ps iar au oprit apa cica pana sambata deci pedeapsa electorala

TARA DE CCT
23 mai 2012
GENOCID

NU VA E RUSINE SA MOTIVATI IN FELUL ACESTA LIPSA APEI ?NEMERNICILOR ! PAI CE SUNTEM IN SOMALIA ? PANARAMELOR ! CE MOTIVATII PUERILE SI INFANTILE SUNT ASTEA CU INTEMPERIILE SI CU NEPREVAZUTUL INTEMPERIILOR, MAIMUTOILOR ?DACA TREABA ASTA SE INTAMPLA IN CHINA, VA EXECUTAU PE STADION, ORDINARILOR !!!

A.
23 mai 2012
Ce dobitoci.

Cum poți susține că Mazăre vrea să ne schimbe primarul ? Ești atât de idiot încât faci niște afirmații josnice. Ținând cont că amândoi sunt din același partid, de ce ar vrea unul din ei să schimbe partidul ? Și dacă tot sunteți atât de deștepți, de ce nu vă duceți voi să vedeți care e exact cauza lipsei de apă ? Băi, sunteți incredibili, jur. Mi-e rușine să spun că sunt român din cauza oamenilor ca voi. Genocid ? Păi știți măcar ce înseamnă "genocid" ? Nu aș vrea să jignesc pe nimeni dar voi meritați din plin să fiți numiți în cele mai urâte moduri. Cretini fără pic de minte și judecată. Faceți umbră pământului degeaba.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3924 secunde