Cum lasă Primăria Constanța copacii uscați la cheremul naturii dezlănțuite

1345
3

Articole de la același autor

Zeci de locuitori ai municipiului evaluează încă pagubele produse de vijelia de duminică noaptea, la Constanța. Unii își repară acoperișurile sau înlocuiesc geamurile sparte, alții dau târcoale mașinilor distruse de crengile și copacii trântiți la pământ de vântul puternic. O parte din distrugerile provocate de furtună ar fi putut fi însă evitate dacă Primăria Constanța și-ar fi făcut datoria și ar fi tăiat copacii bolnavi și uscați, primii culcați la pământ de vânt. 

Pe strada Traian, au căzut duminică noaptea cel puțin doi arbori. Amândoi nu ar mai fi trebuit să fie în picioare de mult timp. Lucrătorii Serviciului de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanța au considerat însă că nu este necesar să fie tăiați, deși era evident de luni de zile că sunt uscați.

Este și cazul unui copac de pe strada Traian, despre care mai mulți locatari din zonă ne-au spus încă de vara trecută că ar trebui tăiat, pentru că reprezintă un pericol public. La momentul respectiv, o echipă "Cuget Liber" s-a deplasat la fața locului și a surprins în mai multe fotografii faptul că arborele era uscat. Fotografiile datează din ziua de 24 august 2012, iar lângă pomul cu pricina se pot vedea frunzele verzi și sănătoase ale unui alt copac din apropiere. Culmea este că, la câteva luni distanță, după nenumărate apeluri repetate ale locatarilor, ignorate de Serviciul de Gospodărire Comunală, arborele înalt și complet uscat a fost trântit la pământ de vântul din noaptea de 2 decembrie. El a căzut peste o mașină scumpă și numai norocul a făcut ca, fiind noapte, în zonă să nu fie pietoni și să nu fie rănit nimeni. Acum, proprietarul mașinii va fi despăgubit. Sau cel puțin așa anunțau, cu surle și trâmbițe, în cursul zilei de luni, reprezentanții Primăriei Constanța. Trecând de faptul că ar fi o premieră ca locuitorii afectați să primească despăgubiri de la primărie, nu trebuie să uităm că banii aceștia provin tot din bugetul Consiliului Local Constanța, adică al nostru, al constănțenilor.

Nu ar fi fost mai simplu ca lucrătorii Serviciului de Gospodărire Comunală să-și facă treaba, pentru care oricum sunt plătiți lună de lună, să-și facă treaba la momentul respectiv, pentru ca să nu mai fie nevoie să se acorde despăgubiri acum?

Comentează știrea

Miruna
5 decembrie 2012
Nu ar fi fost mai simplu ca lucrătorii Serviciului de Gospodărire Comunală să-și facă treaba, pentru care oricum sunt plătiți lună de lună, să-și facă treaba la momentul respectiv, pentru ca să nu mai fie nevoie să se acorde despăgubiri acum?

ce intrebare...:)) majoritatea angajatilor primariei si consiliului local si judetean freaca menta pe acolo sau sunt incompetenti ;si nu o spun din auzite sau barfe,eu insami sau rude,prieteni sau vecini am facut diverse sesizari in diverse probleme,90% nu se rezolva sau asteapta spagi ca sa rezolve ceva..;daca se mai rezolva ceva e pt ca inca mai exista oameni cu bun simt pe acolo care nu au fost atinsi de ciuma ticalosiei clanului mazareconstantinescu care a ''murdarit'' orice activitate in primarie si consiliul judetean!

Miruna
5 decembrie 2012
se vede cat de ''bine''gestioneaza primaria si pomacost varului lui mazarica situatia copacilor ca la fiecare furtuna sunt smulsi copaci care trebuia taiati de mult timp ..in schimb taie pomi buni si jumulesc parcurile

.

CRIS
12 decembrie 2012
NESIMTIRE

PARCUL DIN TABACARIE E PRAF ADICA DE ANI DE ZILE SUNT COPACI USCATI NETOALETATI MIZERIE ....VARA GUNOAIE NU SE UDA SPATIU VERDE...IARNA STAU CIORILE IN COPACI SI MURDARESC TOTUL SI PUTE DE VOMITI....CEI CARE AR TREBUI SA SE OCUPE DE INGRIJIREA PARCULUI NU VAD CUM LA FURTUNI CAD CRENGI COPACI...SE STIE CA MAZARE VREA SA DISPARA PARCUL SA FACA EL GHETOURI NU LE PASA LOR CA NOI NU MAI AVEM SPATII VERZI.NESIMTIRE DIN PARTEA CELOR PE CARE II PLATIM II VOTAM.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3251 secunde