Cum pot beneficia absolvenții de liceu de șomaj

169
Cum pot beneficia absolvenții de liceu de șomaj - cumpotbeneficia-1434897056.jpg

Articole de la același autor

Absolvenții instituțiilor de învățământ cu vârsta peste 16 ani pot beneficia de o indemnizație de șomaj pentru o perioada de 6 luni, reprezentând 50% din valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă în vigoare. Pentru asta, tinerii trebuie să se înregistreze la agenția de ocupare a forței de muncă din raza căreia își au domiciliul, în maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, ca persoană în căutarea unui loc de muncă.


Indemnizația de șomaj se acordă după 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioadă în care absolventul beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării (informare și consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională).


Actele necesare pentru înregistrarea absolventului la AJOFM ca persoană în căutarea unui loc de muncă sunt: actul de identitate, în original și copie, actele de studii și de calificare sau adeverința din care să rezulte data absolvirii, în original și copie, adeverința medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricții medicale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Iunie 2015
Stire din Social : Somajul a crescut în luna aprilie
Joi, 30 Aprilie 2015
Stire din Social : INS. A scăzut rata șomajului
Marţi, 31 Martie 2015
Stire din Social : A scăzut rata șomajului
Pagina a fost generata in 0.5153 secunde