Cum poți obține online un certificat fiscal

1087
Contribuabilii constănțeni pot solicita și obține de la Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) certificate de atestare fiscală 100% online, emise pentru alt scop decât înstrăinarea bunurilor mobile și imobile.

Pentru a beneficia de certificatul fiscal semnat electronic, contribuabilii trebuie să aplice o cerere online pe site-ul www.spit-ct.ro pentru a deveni utilizator al sistemului electronic oferit de SPIT Constanța. Certificatul fiscal online pentru persoanele fizice și juridice se obține direct de acasă sau birou fără deplasări la sediul vreunei agenții fiscale și poate fi folosit pentru intabulare, cadastru, ipotecă, licitație, dezbatere succesiune, autorizare taxi etc.

Documentul poate fi verificat din punct de vedere al autenticității accesând site-ul www. spit-ct.ro - secțiunea servicii online - verifică certificat fiscal sau pe adresa de internet http://spit-ct.ro/verificăCF.aspx. Verificarea poate fi realizată de orice persoană care se află în posesia unui certificat de atestare fiscală, pe baza numărului de înregistrare, a datei de înregistrare a documentului și a cheii de control alocate în mod automat de programul informatic, tipărite în nota de subsol a documentului.

Documentul autentic este cel în format electronic. Certificatul fiscal semnat digital se află sub protecția Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică și va produce aceleași efecte ca și actul în formă autentică.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2858 secunde