Cum să te pregăteşti corect pentru examenul de permis?

122691
Cum să te pregăteşti corect pentru examenul de permis? - examenautoscoaladesoferi-1613567378.jpg

Articole recomandate

Te-ai gândit că este momentul să îţi iei permisul şi nu ştii de unde să începi să te pregăteşti pentru examen? Acest site https://scoaladesofericatb.ro/ are o ofertă completă pentru a pregăti cursanţi care accesează toate categoriile pentru care trebuie să fie susţinut examenul de permis. În plus, specialiştii din această şcoală de şoferi, vin cu mai multe sfaturi despre modul optimi prin care poate fi promovat examenul de permis, încă de la prima încercare.

1. Teoria joacă un rol esenţial iar orele de legislaţie nu trebuie neglijate

Pentru început, trebuie menţionat faptul că teoria este foarte importantă şi nu trebuie să fie neglijată. Prin urmare, recomandarea este aceea ca fiecare viitor conducător auto să înceapă să studieze încă de când s-a înscris la şcoala de şoferi. Pentru început se va parcurge Codul Rutier şi ulterior se va trece la rezolvarea de chestionare. Chiar dacă noţiunile din Codul Rutier par plictisitoare, în realitate ele trebuie să fie parcurse temeinic, până când sunt asimilate în mare parte, înainte de a trece la teste, altfel, şansele de a promova sală sunt reduse.

2. Atenţie la orele de condus

Pregăteşte-te pentru examenele auto cât mai bine şi fii atent la orele de condus. Atunci când pleci cu instructorul pe traseu aminteşte-ţi că acesta se află acolo şi pentru a-ţi răspunde la întrebări, nu doar pentru a te corecta când greşeşti. Poţi pune întrebări atunci când nu înţelegi de ce faci anumite lucruri şi atunci când unele situaţii din trafic îţi sunt neclare. De asemenea, este recomandat să fii atent la toate observaţiile pe care instructorul ţi le face astfel încât să te corectezi şi să nu repeţi greşelile la nesfârşit sau şi mai grav, să consideri că ceea ce faci este bine.

3. Nu încerca să te contrazici cu instructorul

Am văzut numeroase situaţii în care elevul nu avea încredere în instructorul său şi i se părea că anumite observaţii erau personale şi nu aveau bază reală. Ţine cont de faptul că instructorul are o vastă experienţă în acest domeniu, iar observaţiile pe care le face sunt corecte. Dacă totuşi ţi se pare că instructorul nu are dreptate, solicită-i să va opriţi şi exprimă-ţi curiozitatea cu privire la deciziile luate sau la observaţiile făcute. Spune sincer că nu ai înţeles şi instructorul tău îţi va explica de câte ori este nevoie până înţelegi. Este important ca relaţia dintre elev şi instructor să fie bazată pe încredere şi să nu îţi fie niciodată teamă sau ruşine să pui întrebări.

4. Acordă atenţie tuturor detaliilor

Atunci când eşti în trafic şi observi o situaţie pe care nu o înţelegi, întreabă! Dacă vezi un semn de circulaţie nou şi nu ştii ce înseamnă, va trebui să întrebi. Pentru toate micile detalii, de la ce se întâmplă pe drum şi până la sunetele scoase de maşină în timpul mersului, pune întrebări şi aşteaptă răspunsuri detaliate astfel încât să înţelegi cât mai bine ce se întâmplă. Toate acestea te vor ajuta şi ulterior, în viaţa de şofer, după ce ai obţinut permisul de conducere.

5. Comunică deschis

În momentul în care este ceva ce te nemulţumeşte în relaţia cu instructorul tău, comunică deschis şi spune-i acestuia ce se întâmplă, astfel încât să se poată adapta cerinţelor tale. Dacă crezi că nu ai făcut suficient de multe parcări sau incă îţi este neclară pornirea în rampă, spune şi instructorul va repeta cu tine până când consideri că ai învăţat. De obicei, instructorii se pliază pe elevul cu care lucrează, însă numărul mic de ore impus pentru a susţine examenul de permis face ca anumite aspecte să fie trecute cu vederea sau să fie parcurse mai repede. Dacă simţi că este necesar mai ia câteva ore de condus suplimentare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 17 Februarie 2021
Stire din Social : Atârnăm cu toții pe marginea balconului
Pagina a fost generata in 0.5244 secunde