Cum se dezactivează Ro-Alert? Românii pot renunța să mai primească avertismentele pe telefon

204
Cum se dezactivează Ro-Alert? Românii pot renunța să mai primească avertismentele pe telefon - alert-1655213433.jpg

Articole de la același autor

Unii români consideră enervante și inutile avertismentele Ro-Alert si de aceea caută soluții pentru a dezactiva acest serviciu. Specialiștii recomandă însă păstrarea serviciului, deoarece el poate salva viețile celor care le este adresat, potrivit Antena3.ro


Cum poți dezactiva mesajele de tip Ro-Alert

Deși autoritățile emit astfel de avertismente în cazuri cu impact semnificativ, în unele cazuri ele sunt receptate mai târziu sau de către persoane care nu se află eapărat în zona afectată, ceea ce creează frustrare în rândul cetățenilor.

În plus, unii utilizatori acuză că Ro-Alert nu trimite atenționări de fiecare dată când este nevoie.


Pentru a scăpa de sunetul sâcâitor al alarmei care însoțește mesajul Ro-Alert, tot ce trebuie să faci este să accesezi setările telefonului tău Android. De acolo, trebuie să intri în Aplicații și Notificări, apoi în Alerte de urgență wireless, unde ai opțiunea de a dezactiva Alerte Amber, Pericole Externe.


Dacă telefonul tău este un iPhone, intri în Configurări, apoi dai scroll până jos, unde vei găsi opțiunea Alerte Guvernamentale. În continuare trebuie să faci exact același lucru pe care l-ai face și în cazul unui Android, adică dezactivezi Alerta Amber, Alertă Externă. În ambele cazuri, vei putea reactiva acest program de prevenire al pericolelor oricând îți dorești.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4879 secunde