Cum se impozitează terenul de sub construcții

355
1
Cum  se impozitează terenul de sub construcții - spitadministratiafinanciarastrad-1464114948.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii proprietari de case sau apartamente trebuie să plătească, începând de anul acesta, impozit sau taxă pentru terenul aflat sub clădirile respective.

"În conformitate cu prevederile Codului Fiscal, constănțenii care dețin apartamente și case datorează impozit/taxă și pentru terenul aflat sub clădiri", explică directorul executiv al Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța, Virginia Uzun.

Potrivit acesteia, persoanele care dețin în proprietate un apartament și terenul în cotă indiviză aferent, precum și persoanele care dețin în proprietate o casă și terenul aferent trebuie să plă-tească impozitul pe teren. În schimb, persoanele care dețin în proprietate un apartament și în folosință terenul în cotă indiviză aferent și cele care dețin în baza unui contract de administrare, închiriere, folosință sau concesiune clădiri și teren aferent proprietate publică sau privată a statului ori a unităților administrativ-teritoriale plătesc taxă pe terenul respectiv.

"Impozitul pe teren are termene de plată datele de 30 iunie, respectiv 30 septembrie 2016, iar taxa pe teren se achită lunar, până pe data de 25 inclusiv a lunii următoare fiecărei luni în perioada de valabilitate a contractului", a adăugat șeful SPIT.

Comentează știrea

mr. Anaconda
25 mai 2016
taxe, taxe si iar taxe.

Ce ma bucur. A-ti gandit bine. In viitorul apropiat ce taxe mai gasiti? Poate o sa puneti taxa si pe papuci de casa.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8698 secunde