Cum sunt finanțate investițiile de la rețelele de apă și canalizare

354
Cum sunt finanțate investițiile  de la rețelele de apă și canalizare - cumsuntfinantate-1407520996.jpg

Articole recomandate

Peste 350 de milioane de euro a adus compania RAJA Constanța în ultima perioadă în rețelele de apă, canalizare și epurare din cele șapte județe în care operează. Sunt bani europeni pe care a reușit să-i atragă prin investiții importante într-un sector

unde totul era vechi și depășit.

Pentru a putea face astfel de lucrări și a derula proiectele, RAJA a fost nevoită să cofinanțeze fiecare program în parte. Este vorba despre alte milioane de euro, de care compania nu dispunea, peste noapte. Astfel, a apelat la împrumuturi de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Continuarea acestor proiecte de investiții va fi asigurată și în perioada următoare, RAJA contractând un nou împrumut, de 10 milioane de euro. Contractul a fost semnat în cursul zilei de vineri, la Eforie Sud, acolo unde o delegație a BERD a ținut să viziteze unul din obiectivele realizate cu finanțare de la ei, Stația de Epurare Eforie Sud.

"Derulăm, în prezent, proiecte de peste 352 milioane de euro, în cele șapte județe în care acționăm. Pentru celelalte proiecte din etapa a doua, va fi nevoie în continuare de cofinanțare. Prezența alături de noi a BERD este o asigurare că vom obține această finanțare în condiții convenabile", a explicat directorul general al RAJA, Felix Stroe.

Având în vederea colaborarea de mai bine de 17 ani cu cei de la BERD, pentru diferite proiecte europene, obținerea celor 10 milioane de euro a fost foarte rapidă, celor de la RAJA fiindu-le suficiente trei săptămâni pentru a-i convinge pe reprezentanții băncii de bonitatea lor.

"Avem o relație pe termen lung. RAJA este o companie cu viziune și cu ambiții, dar care a realizat ceea ce și-a propus. RAJA a devenit un model nu doar în țară, ci și în străinătate, pentru a arăta cum se poate moderniza o companie și cum se poate face performanță. Din 23 de companii din Europa, RAJA a primit cea mai mare finanțare, până în prezent", a precizat Jean Patrick Marquet, reprezentantul BERD. Condițiile de acordare a creditului sunt cele mai avantajoase de pe piața financiar-bancară.

Rată de absorbție de trei ori mai mare

Absorbția fondurilor europene la SC RAJA SA a ajuns la o rată de 64 la sută, de aproape trei ori mai mare decât media națională.

"Am ajuns la astfel de performanțe printr-un control super exigent în toate fazele, de la întocmirea proiectelor până la finalizarea lor. Am impus constructorilor un ritm susținut, pentru a se menține pe grafic. Se lucrează în trei schimburi și chiar a fost cazul să reziliem contractele celor care nu s-au dovedit a fi serioși", a adăugat Felix Stroe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 August 2014
Stire din Social : Atenție, se oprește apa în Constanța!
Pagina a fost generata in 0.493 secunde