Cum sunt sprijiniți, la Constanța, copiii din grupurile vulnerabile

158
Cum sunt sprijiniți,  la Constanța, copiii  din grupurile vulnerabile - cumsuntsprijiniti-1432055376.jpg

Articole de la același autor

Timp de un an de zile, 300 de copii și tineri din grupuri vulnerabile vor beneficia de servicii sociale gratuite care să-i ajute să aibă o viață mai bună.

O organizație din Norvegia a pus la bătaie 150.000 de euro care să fie folosiți pentru a-i sprijini pe copiii care nu au avut șansa la o familie iubitoare și la un trai lin și fără griji. Fundația "Alături de voi" România a lansat, ieri, la Constanța, proiectul "Impact Direct!", care va fi implementat în Iași, Constanța și Mureș. Până la finele lunii martie 2016, cu finanțarea Caritas Norvegia, se vor acorda servicii sociale pentru copii și tineri din grupuri vulnerabile, inclusiv cu dizabilități, de etnie romă și afectați de migrațiune.

"Principalul scop este creșterea calității vieții pentru 300 de copii și tineri, prin accesarea unui pachet integrat de servicii sociale oferit în Centrele de zi ale ADV din Iași, Constanța și Mureș, prin accesarea atelierelor ocupaționale în patru domenii", explică Mirela Ivan, coordonatorul filialei Constanța a Fundației "Alături de voi".

Practic, tinerii pot veni să învețe o meserie în atelierul Utildeco din Constanța, unitate protejată și autorizată, dezvoltată și susținută de ADV România. Ei vor învăța, în funcție de ce aleg, croitorie, arhivare și depozitare documente, dar și tipografie și legătorie manuală. Ulterior vor fi susținuți în găsirea unui loc de muncă.

"Investiția în servicii sociale pentru copii din grupuri vulnerabile este extrem de importantă pentru dezvoltarea societății. Din păcate, sărăcia, marginalizarea și discriminarea sunt prezente în societatea noastră, iar efectele asupra copiilor sunt drastice. Ceea ce vom face noi nu rezolvă definitiv situația acestor copii, dar o îmbunătățește, în primul rând pentru că oferă modelul de intervenție și demonstrează că se poate, dacă depui efort și investești eficient", a declarat Angela Achiței, președintele ADV România. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5052 secunde