Cum te poți plimba gratuit cu bicicleta, prin Constanța și Mamaia

638

Articole de la același autor

Cele 390 de biciclete gratuite puse la dispoziția constănțenilor de Primăria Municipiului Constanța sunt folosite de sute de oameni. 


Conform înregistrărilor din sistem, zilnic, aproximativ 350 de persoane folosesc bicicletele prin sistemul bike-sharing. La nici o lună de la darea în folosință a stațiilor, au fost efectuate aproximativ 10 mii de trasee, cele mai multe în zilele de week-end și după amiaza.
 
Dacă doriți să folosiți una dintre bicicletele respective, trebuie să vă prezentați la agențiile Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța, unde vi se va elibera, în mod gratuit, un card de utilizator. Pe baza acestuia, orice constănțean sau turist va putea să ridice, de la oricare din cele 24 de stații amplasate în oraș, o bicicletă. 


"Pentru a putea folosi echipamentul, utilizatorii trebuie să respecte mai multe condiții. Ei trebuie să fie înregistrați în sistem și să se încadreze între orele 7 și 24, de luni până duminică. Ultima închiriere se poate face cu maximum două ore înainte de închiderea centrului, iar echipamentul va putea fi ridicat și returnat de la orice stație de biciclete în regim self-service. Bicicletele pot fi utilizate doar de persoanele de peste 14 ani, două ore, indiferent de numărul de închirieri zilnice. Intervalul minim între utilizări este de 10 minute. Bicicletele nu pot fi subînchiriate, folosite la curse de biciclete, pentru transportul de pasageri sau în situații de vânt puternic sau furtuni", precizează Diana Sobaru, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța. 


XXX 
Proiectul "Black Sea Bike - Diversification of the tourism services in Constanța - Balchik cross border region by bike - BSB" urmărește utilizarea bicicletei ca o alternativă la alte mijloace de transport poluante, o alternativă ecologică pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon.


Aplicația CT Bike poate fi descărcată gratuit din Google Play și AppStore. Odată descărcată, veți avea acces la toate informațiile: rețeaua de stații, bicicletele disponibile sau punctele de eliberarea a cardurilor. 


De asemenea, utilizatorii au la dispoziție numărul de telefon cu tarif normal 0371/787.778, disponibil șapte zile din șapte, între orele 7 și 24, și cu robot telefonic între orele 24 și 7, unde pot semnala orice problemă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0258 secunde