Cum va fi îmbunătățită activitatea de transplant din România

115
Cum va fi îmbunătățită activitatea de transplant din România - transplant1-1516106376.jpg

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, spune că are în vedere îmbunătățirea cadrului legislativ pentru activitatea de transplant, în prezent un proiect în acest sens aflându-se în dezbatere publică.


"Avem în vedere îmbunătățirea cadrului legislativ pentru activitatea de transplant. În prezent, proiectul de lege se află în dezbatere publică. Salutăm inițiativele și propunerile înaintate Ministerului Sănătății de către asociațiile de pacienți, care vizează îmbunătățirea gradului de accesibilitate și calității serviciilor medicale de profil. De asemenea, colaborarea strânsă cu specialiștii în domeniul transplantului va contribui la asigurarea unor condiții de îngrijire și tratament la nivel european", a declarat Florian Bodog. Conform sursei citate, Ministerul Sănătății acordă o atenție deosebită accesului la transplant și monitorizare, atât pentru pacienții aflați pe listele de așteptare, dar și pentru cei care au beneficiat deja de transplant, în acest sens fiind prevăzute în programele naționale pre și post-transplant fondurile necesare pentru creșterea numărului procedurilor de transplant și asigurarea monitorizării stării post-transplant.


"Am primit asigurări că, până când vor fi soluționate solicitările noastre, vor urma, periodic, și alte întâlniri și analize. Noi, pacienții pre și post-transplant, considerăm că prin dialog și conlucrare, atât cu decidenți din sănătate, dar și cu factori competenți pe aria transplantului, vom putea să revigorăm activitatea de transplant și să îmbunătățim calitatea vieții pacienților", a declarat Gheorghe Tache, președintele Asociației Transplantaților din România, citat în comunicat.


Ministrul Sănătății, Florian Bodog, s-a întâlnit marți cu reprezentantul Asociației Transplantaților din România, Gheorghe Tache, pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă pacienții pre și post-transplant.


În urma discuțiilor, a fost stabilită o modalitate de lucru pentru soluționarea solicitărilor Asociației Transplantaților din România, care vizează creșterea gradului de accesibilitate la serviciile medicale de profil, în condiții de siguranță pentru viața pacienților.
Potrivit aceleiași surse, marea îngrijorare a ATR este scăderea semnificativă a numărului de donatori, în contextul dezbaterilor negative din spațiul public privind activitatea de transplant.


O altă problemă semnalată la întâlnirea de marți a fost necesitatea diversificării ariei medicației imunosupresoare și a celei complementare și includerea acestora în schemele terapeutice din programele naționale pre și post-transplant.
De asemenea, în cadrul întâlnirii, s-a discutat despre necesitatea accesului la transplant pulmonar în străinătate, precum și despre asigurarea unei protecții sociale adecvate acestei categorii de pacienți.


Sursa: Agerpres 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.413 secunde