Cum va fi vremea în acest weekend. Zonele unde va ploua torențial

514
Cum va fi vremea în acest weekend. Zonele unde va ploua torențial - ploi-1622873540.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, în prima parte a zilei, avem atmosferă însorită în cea mai mare parte a țării.


Mai apoi, norii se înmulțesc, iar după-amiază și seara, îndeosebi în ținuturile nordice, vin averse cu tunete și fulgere, vor fi condiții de grindină și se pot strânge cantități mari de apă. Pe timpul nopții, ploile cuprind jumătatea nordică și sud-estul țării.


În Dobrogea și cu Bărăgan găsim vreme schimbătoare. Vor fi perioade însorite, din când în când se adună norii, iar pe timpul nopții s-ar putea să vină și câteva averse.


în Moldova sudică și în nordul Munteniei soarele se arată trecător, iar pe la amiază se ating 24...25 de grade. În zonele mai înalte s-ar putea să vină câteva reprize de ploaie, dar pe timpul nopții ne așteptăm la ploi și în restul provinciei.


În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina prindem scurte momente însorite, iar în special în a doua parte a zilei apar averse cu tunete și fulgere. Vor fi și condiții de grindină, iar pe spații mici se pot strânge cantități însemnate de apă.


Și în nordul Transilvaniei și în Maramureș găsim vreme instabilă. Îndeosebi după-amiaza și seara vin averse destul de consistente, însoțite de fenomene electrice, poate și de grindină. Maximele se opresc la 22...23 de grade Celsius.


În ținuturile vestice se anunță o zi plăcută. Soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei, dar pe timpul nopții se adună norii și s-ar putea să plouă slab. La amiază temperaturile ating 26...27 de grade Celsius, valori normale pentru această perioadă.


În Transilvania norii vin și trec, iar în depresiuni și în zonele montane, spre seară, apar averse zgomotoase. Pe spații mici se pot acumula cantități mari de apă, iar vântul va avea intensificări în timpul ploilor.


În Oltenia urmează o zi frumoasă, cu mult soare și doar câțiva nori. În vestul provinciei se va înregistră maxima zilei: 28, poate chiar 29 de grade Celsius, în zona Drobeta Turnu-Severin.


În ținuturile sudice temperaturile se opresc la 25 de grade. Mai apar ceva înnorări, iar în zonele mai înalte s-ar putea să vina câteva ploi de scurtă durată, îndeosebi în a doua parte a zilei.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.315 secunde