Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Anunțul făcut de ANM

492
Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. Anunțul făcut de ANM - shutterstock512695945-1698411636.jpg
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo pentru perioada 30 octombrie - 27 noiembrie. Specialiștii au anunțat ce avem de îndurat în luna noiembrie, după mai multe zile cu temperaturi neobișnuit de ridicate.


Prognoza meteo pentru săptămâna 30 octombrie - 6 noiembrie


Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toată țara, dar mai ales în regiunile vestice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și nord- vestice, deficitar în sudul și sud-estul teritoriului, în timp ce în rest cantitățile de precipitații se vor situa în limite normale pentru această săptămână.


Prognoza meteo pentru săptămâna 6 - 13 noiembrie


Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-estice și estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, cu precădere în vest, nord-vest și local în centru, exceptând regiunile sudice, unde cantitățile de precipitații se vor situa în limite normale pentru această săptămână.


Prognoza meteo pentru săptămâna 13 - 20 noiembrie


Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile țării, dar mai ales în sud-estul teritoriului. Regimul pluviometric va fi excedentar în majoritatea regiunilor.
Prognoza meteo pentru săptămâna 20 - 27 noiembrie


Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată țara. Regimul pluviometric va fi excedentar în sudul, estul și local în centrul țării, în timp ce în restul teritoriului cantitățile de precipitații se vor situa în limite normale pentru această perioadă.


Cum se anunță vremea în weekend: unde mai plouă și când se întoarce frigul


În acest weekend, vremea va fi anormal de caldă pentru această dată. Vineri, 27 octombrie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată, cu precădere în regiunile sudice și sud-estice. În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, precum și în vestul, nordul și centrul Olteniei cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, pe arii restrânse însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor atinge pe alocuri 10…20 l/mp, iar în zonele de deal și de munte vor depăși izolat 30…40 l/mp.


Temperaturile maxime se vor situa între 16 grade în Maramureș și 30 grade în extremitatea de sud a Munteniei. Minimele termice se vor încadra în general între 6 și 16 grade, cu cele mai ridicate valori în Dobrogea, de până la 18 grade. Izolat va fi ceață.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4754 secunde