Cursuri gratuite de formare profesională pentru șomerii constănțeni

258
Cursuri gratuite de formare profesională pentru șomerii constănțeni - cursurigarantie-1395855834.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă organizează, în luna aprilie, 185 de programe de formare profesională pentru un număr de 3.909 persoane. Este vorba despre șomeri care pot beneficia, conform legii, de servicii de formare profesională gratuită.
Meseriile cele mai solicitate pentru care se vor organiza programe de formare profesională sunt lucrător în comerț - 288 persoane, inspector (referent) resurse umane - 271 persoane, bucătar - 218 persoane, ospătar (chelner) vânzător în unități de administrație - 218 persoane, frizer, coafor, manichiurist - 199 de persoane, contabil - 164 persoane, instalator instalații de încălzire centrală - 159 persoane, operator introducere validare și prelucrare date - 157 persoane, cameristă - 123 persoane și comunicare în limba engleză - 123 persoane. 
În județul Constanța, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța propune cursuri pentru șase meserii. Pentru meseria de cameristă hotel sunt disponibile 50 de locuri, iar pregătirea durează zece săptămâni. Pentru cofetar-patiser sunt 25 de locuri, la fel ca și pentru administrator pensiune turistică și electrician constructor, cursurile fiind de 20 de săptămâni. Alți 50 de șomeri sunt așteptați să participe la cursurile de infirmieră, cu o durată de 20 de săptămâni, iar pentru meseria de lucrător instalator pentru construcții sunt disponibile 25 de posturi. Pregătirea durează 10 săptămâni. 
Persoanele interesate să participe la acest cursuri de formare profesională sunt așteptate în cel mai scurt timp la sediul AJPFM Constanța, pe strada Lacului nr. 14, la etajul al doilea, Compartiment Formare profesională, tel. 0241/481.550, în vederea înscrierii. Singura condiție pentru a se putea înscrie este ca șomerii să fie înregistrați în evidența AJOFM Constanța, fie cu indemnizație, fie fără indemnizație. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 27 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce drepturi  au unii șomeri
Pagina a fost generata in 0.3602 secunde