Cutremur de 5,5 grade, simțit și la Constanța

370
Cutremur de 5,5 grade, simțit și la Constanța - cutremur-1381068732.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii au fost treziți duminică dimineață, când încă nici nu se luminase afară, de un cutremur puternic care i-a speriat cumplit. Nu s-au înregistrat pagube și nici victime, însă mulți s-au panicat la gândul unei catastrofe.

Seismul a avut magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter și s-a produs la ora 4,37, în Vrancea. Potrivit directorului științific al Institutului Național pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian, cutremurul a fost urmat, la ora 8,10, de o replică de 2,7 grade pe scara Richter. Epicentrul primului seism a fost localizat la o adâncime de 134 de kilometri și la 40 de km de orașul Covasna, 46 de km de Focșani, 47 de km de Râmnicu Sărat, 52 de km de Târgu Secuiesc și 55 de km de Mărășești. Cutremurul a fost resimțit și în toată țara noastră, dar și în nordul Bulgariei și Republica Moldova.

La Constanța, mulți oameni au ieșit din case și din apartamente și au așteptat cu teamă replicile seismice. Panica s-a creat și pe fondul fenomenului extrem de ciudat din zona județului Galați, acolo unde, în numai câteva zile, s-au produs 200 de cutremure. Specialiștii nu exclud o legătură între mișcările Pământului din Galați și cutremurul puternic de duminică dimineață, din Vrancea, dar ne liniștesc spunând că astfel s-a mai eliberat din tensiunea acumulată și că nu ar trebui să ne așteptăm la un cutremur și mai mare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.517 secunde