Cutremur neobișnuit petrecut în România, duminică dimineață

208
Cutremur neobișnuit petrecut în România, duminică dimineață - cutremur-1598776422.jpg

Articole recomandate

Un cutremur de mică adâncime s-a produs duminică dimineața în județul Arad, informează Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Seismul s-a produs la ora 8.44 în județul Arad. Acesta a avut magnitudinea de 2,2 grade pe scara Richter și s-a produs la adâncimea de 3 kilometri.


Cutremurul a avut loc în apropierea orașelor Arad (39 km), Oradea (73 km), Timișoara (87 km), Szeged (93 km), Debrecen (113 km).


Un cutremur cu magnitudinea de 3,7 a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă în Vrancea, potrivit Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Seismul a avut magnitudinea de 3,7 și s-a produs în zona seismică Vrancea, județul Vrancea.


Seismul s-a produs la ora 00.21, la adâncimea de 15 kilometri. Cutremurul s-a produs în apropierea orașelor Brașov, Ploiești, Bacău, Galați, Brăila și București.


Anterior, miercuri s-a produs un cutremur cu magnitudine 3,1 pe scara Richter  în județul Vrancea. Seismul avusese loc la ora 12.03 în județul Vrancea.


Acesta a avut o magnitudine de 3,1 grade pe scara Richter și a avut loc la adâncimea de 77 de kilometri.


Zona seismică Vrancea a fost zguduită recent de mai multe cutremure. Cel mai puternic cutremur din România în 2020 s-a produs pe 31 ianuarie, în județul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri. Seimul respectiv și a avut o magnitudine de 5,2 și a fost resimțit și la București.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5685 secunde