De când se acordă indemnizația de șomaj

218
Dacă nu aveți un loc de muncă, în anumite condiții, statul vă poate sprijini cu indemnizație de șomaj. Aceasta se poate cere, după caz, de la data încetării raporturilor de muncă, de la data expirării duratei sau desfacerii contractului militarilor angajați pe baza de contract sau de la data încetării contractului de asigurare pentru șomaj. 

De asemenea, persoanele care au fost pensionate pot solicita indemnizație de șomaj de la data încetării motivului pensionării. Pentru absolvenții instituțiilor de învățământ, în vârstă de minimum 16 ani, care într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire nu au reușit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale, se poate acorda șomaj de la data expirării perioadei de 60 de zile.

Indemnizația de șomaj se acordă însă de la aceste date numai dacă cererea este înregistrată la agenția pentru ocuparea forței de muncă în termen de 10 de zile. Dacă cererea este înregistrată după cele 10 zile, dar nu mai târziu de 12 luni, indemnizația de șomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii. Termenul de maximum 12 luni este termen de decădere din drepturi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3403 secunde