De Moș Nicolae, copiii se ajută între ei!

188

Articole de la același autor

Acțiunile de caritate organizate în fiecare an de copii pentru copii atestă faptul că cei mici empatizează mult mai puternic cu suferința copiilor în nevoie decât adulții.

Din ce în ce mai multe școli constănțene aleg să participe la diverse campanii de strângere de fonduri pentru a susține cauzele sociale promovate de Fundația "World Vision", realizează colecte de bunuri, licitații, iar unele dintre ele își organizează propriul eveni-ment caritabil, prin care strâng bani pentru a rezolva punctual o problemă a copiilor.

Școala nr. 43 "Ferdinand" din Constanța este prima unitate de învățământ din Constanța care a ales, anul acesta, să susțină cinci copii nevoiași din județul Dolj, prin intermediul proiectului național "Donator de viitor", derulat de fundație începând din luna octombrie, anul curent. Toți elevii școlii au decis să se transforme în "donatori de viitor" pentru prietenii lor de departe și au hotărât să ajute, timp de un an de zile, trei fetițe și doi băieței de vârste diferite. Fotografiile celor cinci prieteni stau la loc de cinste pe holul instituției, astfel încât toți elevii să-și cunoască prietenii din Dolj. În fiecare lună, elevii vor primi informații, noutăți despre prietenii de departe, prin intermediul a cinci cadre didactice care vor purta corespondența cu copiii sponsorizați.

"Ni s-a părut foarte interesant proiectul «Donator de viitor», fiindcă le oferă posibilitatea copiilor să știe exact pe cine vor sprijini și se creează o legătură sufletească între elevi și prietenii lor de departe. Toată lumea a fost entuziasmată de oportunitatea de a deveni parte din acest proiect, elevii, părinții și cadrele didactice. Ne bucurăm că vom fi utili și vom aduce bucurie celor cinci copii sponsorizați", a declarat Corina Custurea, director al Școlii Ge-nerale nr. 43 "Ferdinand" din Constanța.

v v v

Și Liceul Teoretic "Carol I" va deveni "donator de viitor", susținând un copil din Dolj, în anul 2014. Complexul educațional "Copilăria", partener tradițional al fundației, va organiza, în Maritimo Shopping Center, pe data de 5 decembrie, începând cu ora 16,00, ediția a patra a evenimentului caritabil "Din inimi de copii pentru copii", eveniment care a reușit în ultimii trei ani să susțină responsabil zeci de copii din județul Constanța, comunele Cobadin și Corbu, cu hrană adecvată și suplimente de hrană, hăinuțe și dulciuri, din banii strânși în câteva ore, de Moș Nicolae.

Anul acesta, evenimentul va fi organizat în sprijinul copiilor cu dizabilități din Medgidia, în spe-ranța că se vor putea achiziționa două aparate necesare pentru recuperarea terapeutică a copiilor cu nevoi speciale care vin la centru pentru recuperare și întraju-torarea a două familii aflate în dificultate.

Complexul Educațional "Copilă-ria" a participat și la campania de colectare de jucării "Spiridușii Moșului", adunând jucării pentru Grădinița nr. 1 din Corbu. Părinții au oferit copiilor de la grădiniță și 90 de pachețele cu dulciuri, un gest frumos care a făcut ca bucuria micuților să fie deplină!

La campania de colectare a jucăriilor, au mai participat și Școala nr. 38 din Constanța, Școala "Next Generation" și Liceul Teoretic "Ovidius". În viitorul apropiat, Liceul Teoretic "Traian" și Grădinița "Micul Regat" vor organiza și ele, pe data de 13 decembrie, respectiv 20 decembrie, câte un eveniment caritabil în incinta Maritimo Shopping Center, pentru a susține printr-un efort colectiv al elevilor, al părinților și al cadrelor didactice, copiii din proiectul "Donator de viitor".

v v v

"Fundația «World Vision» Ro-mânia - Biroul Zonal Constanța le mulțumește tuturor copiilor care încearcă, atât cât pot, împreună cu familia lor, să ajute alți copii mai puțin norocoși, nu numai în prag de sărbătoare, ci întotdeauna când fundația le cere ajutorul", a precizat Isabela Ștefan-Iorga, repre-zentantul "World Vision". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 02 Decembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Paraclis construit din donație
Sâmbătă, 06 Aprilie 2013
Stire din Politică-Administrație : Cine și cât a cotizat la USL Constanța
Pagina a fost generata in 0.518 secunde