Concurs Debitul Dunării, monitorizat 24 de ore din 24

166

Articole de la același autor

Direcția Apelor Dobrogea Litoral din cadrul Administrației Naționale "Apele Române" monitorizează cursurile de apă din bazinul hidrografic Dobrogea Litoral pe sectoarele de pe fluviul Dunărea. La nivelul dispeceratelor Constanța și Tulcea s-a impus starea de vigilență și monitorizarea 24 de ore din 24 a situației hidrologice, precum și pregătirea materialelor și mijloacelor de intervenție operativă.
"În următoarele 48 de ore, tendința apelor Dunării pe sectorul aval Cernavodă este în ușoară creștere, la postul hidrometric Brăila, după care va urma o scădere a debitului Dunării. Ca urmare a reactualizării avertizării hidrologice emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor, dispeceratele unităților teritoriale ale AN Apele Române au avertizat Inspectoratele pentru Situații de Urgență și Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din arealul vizat, care, la rândul lor, au înștiințat populația din zonă asupra riscului de inundații", a precizat Cătălin Anton, purtător de cuvânt al DADL.
Codul galben pentru propagarea viiturii formate anterior pe Dunăre se menține la Gruia și pe sectorul Giurgiu-Tulcea (județele Mehedinți, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Galați și Tulcea) până pe data de 12 martie, la ora 14,00, în timp ce pe sectorul Calafat-Zimnicea (județele Dolj, Olt, Teleorman) rămâne în vigoare codul portocaliu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1321 secunde