Concurs Piața bijuteriilor, verificată de Protecția Consumatorului

183

Articole de la același autor

În perioada 24-26 februarie, secretarul de stat Constantin Cerbulescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, a dispus efectuarea unui control național privind comercializarea bijuteriilor din metale prețioase și pietre prețioase.
În întreaga țară au fost verificați 296 operatori economici constatându-se nereguli la 154 dintre aceștia. Din 1.220,18 kg de bijuterii care au făcut obiectul controlului, 16,12 kg prezentau abateri de la legislația în vigoare. Pentru deficiențele constatate, 0,45 kg de bijuterii comerciali-zate de operatori economici din județele Constanta, Timiș și Bacău au fost confiscate și predate Trezoreriei Statului, iar 9,74 kg au fost oprite temporar de la comercializare. Totodată, au fost aplicate 73 amenzi contravenționale, în valoare de 348.100 de lei, iar pentru cinci operatori economici care comercializau bijuterii nemarcate au fost făcute propuneri de suspendare a autorizației pentru efectuarea de operațiuni cu metale prețioase.
Pe teritoriul județului nostru, inspectorii Protecției Consumatorului au oprit de la comercializare bijuterii care nu aveau aplicată marca de garanție proprie sau marca de certificare. De asemenea, în numeroase astfel de magazine, au constatat lipsa afișării prețurilor și tarifelor în mod vizibil și într-o formă neechivocă, ușor de citit, precum și lipsa informării consumatorilor privind bijuteriile cu pietre prețioase sau semiprețioase, din care să rezulte calitatea pietrei și masa acesteia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4957 secunde