DECIZIA CARE A REVOLTAT MII DE PĂRINȚI! "Ce mai urmează? Alungarea copiilor cu Sindrom Down din școli?"

514
DECIZIA CARE A REVOLTAT MII DE PĂRINȚI!
Consiliul de Stat Francez, un fel de Curte Supremă în chestiuni administrative interne, a reconfirmat decizia Consiliului Francez al Audiovizualului de a interzice apariția la televizor a unui clip video dintr-o campanie de conștientizare socială cu privire la statutul persoanelor cu Sindrom Down.



Filmul e un apel la viitoarele mame să nu refuze darul vieții pe motiv că fătul a fost diagnosticat cu Sindrom Down. A fost realizat în 2014 cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Sindrom Down și prezintă mai multe astfel de persoane zâmbitoare și trăind o viață împlinită:


99% din persoanele cu Sindrom Down care au participat la un studiu realizat în 2011 au declarat că sunt fericite cu viața lor, 97% că le place propria persoană și 96% că le place cum arată.

Cu toate acestea, clipul video a fost interzis, Consiliul de Stat caracterizându-l drept "nepotrivit" și susținând în motivarea sa că "tulbură conștiința femeilor care au luat conform legii alte decizii de viață personală".

Aceasta face referire la faptul că 96% din copiii diagnosticați in utero cu Sindrom Down sunt avortați în Franța, o statistică mai mare decât cea la nivel mondial, unde acest procent este de 90%.

Un blogger de pe platforma Huffington Post a comentat: "Ce mai urmează? Alungarea copiilor cu Sindrom Down din școli? Plasarea lor în instituții speciale, ca pe vremuri, pentru ca prezența lor să nu-i supere pe părinții post-abortivi?"

Fundația Lejeune a reclamat situația la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în timp ce presa franceză păstrează tăcerea cu privire la subiect.


Deși studiile demonstrează că acest persoane se bucură de o calitate a vieții foarte bună, Franța le impune să nu-și arate fericirea în public, scriu cei care au și lansat o petiție în acest sens. 



SURSA: stiripentruviata.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 30 Noiembrie 2016
Stire din Social : Cutremur în România
Pagina a fost generata in 0.959 secunde