Declarații de dragoste cu ciocolată, la cofetăria Silvian

683
Declarații de dragoste cu ciocolată, la cofetăria Silvian - silvian-1360685008.jpg
Cofetăria Silvian sărbătorește dragostea așa cum știe mai bine, sculptând în ciocolată. Inimi mai mari, mai mici, mesaje care mai de care mai siropoase, cadouri care mai de care mai dulci sunt prezentate într-o expoziție devenită deja tradițională și dedicată Zilei Îndrăgostiților - Valentine’s Day. 


Toți cei care vor să-i facă o surpriză comestibilă iubitei sau iubitului pot alege dintr-o paletă foarte bogată de piese pe tema dragostei. Cei care vor mesaje personalizate le pot comanda deja, așa cum a făcut și un băiat care a dorit ca pe plăcuța lipită pe cadoul dulce pentru iubita lui să scrie "Vrei să fii soția mea? Pentru o noapte…". Toate produsele sunt lucrate manual, de cofetari cu experiență și realizate sută la sută din ciocolată albă sau neagră. Chiar și lipiciul cu care se prind piesele între ele este ciocolată.

"Expoziția este realizată cu mai multă finețe decât cele din anii anteriori. S-a lucrat aproximativ două săptămâni și jumătate, pentru că a fost nevoie de multă migală și atenție, dar rezultatele se văd. Noi lucrăm cu pasiune și astfel dorim să le transmitem tuturor să se iubească și să aibă grijă unul de celălalt", a declarat, pentru "Cuget Liber", Silviu Miron, patronul cofetăriei.

Pentru realizarea tuturor pieselor expuse, s-au folosit aproximativ 45 de kilograme de ciocolată. În laborator se lucrează la foc continuu.

"Ciocolata este topită, apoi pusă în forme și lucrată manual. Fiecare piesă este lipită cu atenție. Totul este în funcție de inspirația de moment, nu stabilim dinainte anumite modele. Dăm frâu inspirației și iese o piesă deosebită", ne-a povestit Vali Novac, una din cofetăresele care lucrează în echipa Silvian.

Începând cu 14 februarie, toate produsele din expoziție le veți găsi și în City Park Mall. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 13 Februarie 2013
Stire din Social : Cum va fi vremea mâine, la Constanța
Pagina a fost generata in 1.1718 secunde