Declarații INCENDIARE: "80% dintre manageri NU AU CE CĂUTA în sistemul de sănătate!"

307
Declarații INCENDIARE:

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a reiterat, astăzi, faptul că 80% dintre manageri nu au ce căuta în sistemul de sănătate și a adăugat că va fi grăbit procesul privind implementarea modificării indicatorilor de performanță pentru manageri.

"Eu am spus că există deficit de personal, v-am și dat niște exemple ieri: în 2016, aveam 165.000 de angajați în sistemul public, astăzi avem 185.000 în sistemul public. Deci, acest deficit s-a redus, dar modul de organizare a activității medicale este apanajul managementului. Și, așa cum am spus în nenumărate rânduri, 80% dintre manageri nu au ce căuta în sistemul de sănătate. Dăm vina pe sistem, dar sistemul suntem noi. Exact, ceea ce spuneam și despre Săpoca, este un mod de organizare care, din punctul nostru de vedere, nu corespunde. S-au făcut multe în ultimii doi ani, pentru că am avut acces la toate documentele, dar nu suficient. Și prea ne-am obișnuit că merge și așa. Practic, ceea ce s-a întâmplat aici este rezultatul a multor ani de activitate. Și să nu-mi spuneți că nu știa nimeni ce se întâmplă în fișa postului, ce scrie acolo. Este datoria asistentului-șef să facă instruiri periodice cu privire la ceea ce este în fișa postului, la proceduri, la protocoale. Credeți că s-a făcut ceva? Niciodată", a declarat Pintea la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, întrebată dacă în opinia sa sistemul medical se confruntă și la acest moment cu o lipsă de personal.

Ministrul a adăugat că va fi accelerat procesul privind implementarea modificării indicatorilor de performanță pentru manageri de unități medicale. 

(Agerpres)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4636 secunde