Degustare de vinuri fine, la Bottega D’Italy

223

Articole recomandate

Vinul nu are culoare politică. Însă, este minunat atunci când bucuria descoperirii unui vin nou este dublată și de satisfacții venite dinspre alte domenii. Asta au simțit, miercuri seară, participanții la degustarea vinurilor M1 desfă-șurată la restaurantul Bottega D’Italy din Constanța. 


Cu un ochi aruncat către televizor, pe care rulau imagini cu oamenii din toată țara adunați în stradă pentru a produce "schimba-rea", cu cel de-al doilea, către prezentatorul vinurilor, temerarii prezenți s-au "aventurat" în desco-perirea aromelor turneului Roșu de Atelier. Vinul care a deschis seara a fost, ca la fiecare degustare din cadrul acestui turneu, Leat 6500 Chardonnay 2013, apreciat de invitați pentru structura și pentru echilibrul dintre aromele fructate și notele conferite de maturarea la lemn de stejar. Chiar înainte de începerea prezentării Cramei Atelier, unul dintre participanți a declarat că vinul îi amintește de vinurile din Africa de Sud, convingerile fiindu-i întărite în momentul în care a aflat că semnatarul acestor vinuri este Răzvan Macici, a cărui carieră și stil s-au desăvârșit în ultimii 15 ani în această parte de lume. 


Pe "scenă" a urcat apoi Leat 6500 Pinot Noir 2012, urmat de Arezan Fetească Neagră 2012, vinuri care au fost analizate și comparate, cei prezenți fiind încurajați să își voteze preferatul. Sufragiile celor prezenți au fost împărțite în mod egal între cele două, intensitatea aromatică, senzațiile catifelate și echilibrul acestor vinuri fiind motivele pe care invitații le-au prezentat pentru 
a-și justifica alegerile. Sosirea în pahare a vinului Leat 6500 Merlot 2012 a schimbat registrul aromatic, apropiindu-i pe participanți de structura ultimului vin al serii Leat 6500 Cabernet Sauvignon & Merlot 2011, vin care a fost decantat aproape trei ore înainte de a fi degustat. O surpriză a fost și Mamaia, băutura specială pe bază de vin, cu extract de cireșe amare și gențiană, care le-a deschis celor prezenți "cutia" cu amintiri, mulți declarând că periplul lor în lumea vinurilor a început cu această băutură. 


Degustarea s-a terminat târziu în noapte, vi-nurile dându-le celor prezenți curaj să spere spre mai bine.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Februarie 2014
Stire din Diverse : Vin sau bere?
Vineri, 11 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Ce proteine  te scapă de burtică
Pagina a fost generata in 0.3107 secunde