A apărut o nouă profesie reglementată de lege - dietetician

256
A apărut o nouă profesie reglementată de lege - dietetician - dietetician-1446746033.jpg

Articole de la același autor

La începutul acestei săptămâni, a fost promulgat un act normativ care reglementează o nouă profesie. Este vorba des-pre Legea nr. 256/2015, privind exercitarea profesiei de diete-tician, precum și înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Dieteticienilor din România. 


Profesia de dietetician este o profesie liberală, în domeniul sănătății umane, și furnizează servicii conexe actului medical.


Principalul scop al acestei profesii este asigurarea unei nutriții echilibrate, pentru o stare bună de sănătate, prin prevenirea stărilor patologice influențate nutrițional și prin promo-area, menținerea și recuperarea sănătății prin mijloace dietetice. 


"În exercitarea profesiei, diete-ticianul aplică știința nutriției și dieteticii în alimentația și educația pe teme de alimentație a pacienților sau beneficiarilor de servicii de nutriție și dietetică, cât și a persoanelor ca subiect individual, atât a celor sănătoase, cât și a celor bolnave", se precizează în actul normativ. 


Cum devii dietetician 
Obținerea statutului de dietetician autorizat este posibilă dacă persoanele fizice îndeplinesc, cumulativ, mai multe condiții. Autorizația de liberă practică pentru exercitarea pro-fesiei de dietetician va fi eliberată de către Colegiul Dieteticienilor din România și va trebui reînnoită la un interval de cinci ani. Aplicanții trebuie să dețină titlu oficial de calificare în nutriție și dietetică, să facă dovada efectuării unui an de practică în domeniul nutriției și dieteticii sau să dețină o diplomă de masterat în domeniul nutriției și dieteticii și să promoveze examenul național de dietetician autorizat. 


Primul examen național de dietetician autorizat va fi orga-nizat în termen de șase luni de la intrarea în vigoare a noii legi. Dieteticienii vor putea lucra în instituții publice și private sau în mod independent.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 31 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Miercuri, 09 Octombrie 2013
Stire din Fun : Joburi râvnite de femeile acestor timpuri
Pagina a fost generata in 0.393 secunde