Ce meserie nouă a apărut în țara noastră

2402
Ce meserie nouă a apărut  în țara noastră - onouameserie-1414598491.jpg

Articole de la același autor

O meserie nouă va apărea în Ro-mânia. Este vorba despre cea de specialist în domeniul securității cibernetice. În prezent, se lucrează la fișa postului, urmând să fie introdusă în codul ocupa-țional și să i se stabilească standarde salariale.

"Preocuparea noastră în acest moment este aceea ca instituțiile să aibă oameni specializați care să poată să lucreze cât se poate de calificat în acest domeniu. De aceea, odată cu dezvoltarea sistemului de atribuții instituționale, în momentul de față se lucrează inclusiv la fișa posturilor pe care urmează să fie încadrate, în așa fel încât să putem fi în măsură să creăm în România și să punem în codul ocupațional funcția de specialist în domeniul securității cibernetice. Această nouă meserie trebuie recunoscută și trebuie introdusă în codul ocupațional român, de unde inclusiv putem stabili standarde de salarizare", a declarat Sorin Encuțescu, consilier de stat al primului ministru.

Acesta a arătat că în strategia industriei naționale de securitate a fost introdusă o nouă componentă, cea a dezvoltării și susținerii operatorilor economici publici și cei de stat, care își desfășoară activitatea în domeniul securității cibernetice.

"Practic, în acest moment, există în conținutul strategiei o componentă care se referă la încurajarea întreprinderilor mici și mijlocii și a start-up-urilor în domeniul securității cibernetice. Sprijinim și încurajăm crearea de astfel de companii", a adăugat Encuțescu.

Consilierul a menționat că statul intenționează să acorde facilități fiscale companiilor care investesc în securitatea cibernetică. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Decembrie 2011
Stire din Social : Care sunt cele mai căutate meserii
Sâmbătă, 31 Mai 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Miercuri, 09 Octombrie 2013
Stire din Fun : Joburi râvnite de femeile acestor timpuri
Pagina a fost generata in 0.466 secunde