Delfin viu, eșuat pe plaja Tataia

358
Delfin viu, eșuat pe plaja Tataia - delfinesuat-1346949518.jpg

În cursul zilei de miercuri, 5 septembrie, echipa "Mare Nostrum" a fost anunțată telefonic de către dispeceratul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, asupra faptului că, pe plaja Tataia, în spatele Universității "Ovidius", se află un delfin viu, eșuat.

Ajuns la fața locului, coordonatorul echipei de activități de teren din cadrul ONG "Mare Nostrum", Marian Paiu, a observat că delfinul care făcea parte din specia Phocoena phocoena, o femelă de 1,30 m lungime, se afla încă în viață, însă într-o stare de subnutriție avansată.
"Coordonatorul echipei și salvamarii prezenți au recurs la o serie de acțiuni de menținere în viață a delfinului eșuat, însă acestea s-au dovedit a nu își atinge scopul, deoarece exemplarul prezenta semne clare de boală: subnutriție, semne vitale slabe, grave probleme de orientare. În urma analizelor realizate, s-a observat că cetaceul prezenta o infestare avansată cu paraziți la nivelul urechii interne", a declarat purtătorul de cuvânt al "Mare Nostrum", Roxana Gemai.
Acțiunile de conservare și monitorizare a delfinilor din apele litoralului românesc desfășurate de către ONG "Mare Nostrum" sunt finanțate de către Accobams și OMV Petrom.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 06 Septembrie 2012
Stire din Social : Delfin viu, eșuat pe plaja Tataia
Marţi, 15 Mai 2012
Stire din Social : MASACRUL din Marea Neagră
Pagina a fost generata in 0.3241 secunde