Constănțenii, pradă maidanezilor

1476
12
Constănțenii, pradă maidanezilor - cainimaidanezicomunitari7-1346949474.jpg

Zilnic, cel puțin opt - nouă constănțeni se prezintă la Camera de Urgență a Spitalului de Boli Infecțioase, mușcați de câini. Mulți pacienți sunt chiar copii, agresați și răniți de maidanezii din cartiere sau chiar din centrul municipiului.

Potrivit managerului Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, dr. Stela Halichidis, de la începutul anului și până în prezent, au fost înregistrați aproximativ 2.000 de pacienți cu plăgi mușcate. În realitate, sunt mult mai mulți cei care căzut victime ale colților câinilor vagabonzi, unii neprezentându-se la spital.
"S-au înmulțit vara asta. Nu știu de unde tot apar câini, migrează dintr-un cartier într-altul. O haită s-a aciuat recent lângă gunoaiele din spatele blocului, de ți-e și frică să te apropii de tomberoane. În general, sunt destul de pașnici, dar se mai încaieră între ei. Nu am auzit să fi mușcat pe cineva. Latră însă toată noaptea. Este foarte deranjant, mai ales că e cald și dormim cu geamurile deschise", ne-a povestit Iulian Nicolae, din cartierul Inel II.
În timp ce unii oameni se plâng că sunt atacați de câini, alții îi îngrijesc și le construiesc adevărate adăposturi în jurul blocurilor. Se pare că aceasta este și cea mai mare problemă pe care o întâmpină hingherii atunci când se duc să strângă maidanezii.
"Faleză Nord, cu strada Pescăriei și strada Unirii, Piața CET, Piața Km 4 - 5, strada Tulcei, strada Ștefan cel Mare, Piața Tomis III, strada I.G. Duca sunt zonele în care sunt cele mai mari probleme cu câinii fără stăpân, dar și cu iubitorii de animale. Aceștia devin agresivi cu lucrătorii noștri. S-a întâmplat să fie și bătuți, motiv pentru care au depus plângeri la mai multe secții de poliție. Au fost loviți cu bâtele, li s-a aruncat cu sticle în cap, cu pietre în mașini", a declarat, pentru "Cuget Liber", Elena Neagu, de la Biobaza Constanța.

Taxă de revendicare
Potrivit acesteia, două echipaje răspund la sesizările constănțenilor și fac razii zilnic în diferite cartiere.
"Sunt zile în care strângem 15 câini, altele doar cu 7 - 8, depinde foarte mult și de reacțiile iubitorilor de câini. Dacă ar fi toată lumea de acord cu sterilizarea, ar fi mult mai bine. Dacă un câine a ajuns în Biobază și vine cineva să îl revendice, nu i-l dăm decât după ce este sterilizat. Se plătește o taxă stabilită prin Hotărârile Consiliului Local, de 130 de lei pentru castrare și 150 de lei pentru sterilizare. Masculii trebuie să stea trei zile la postoperator, iar femelele zece zile, pentru ca să i se scoată firele", ne-a mai spus reprezentantul Biobazei.
Recent, tot printr-o hotărâre a Consiliului Local Constanța, s-a decis ca eliberarea câinilor revendicați să nu se facă și fără acordul scris al asociației de proprietari ori locatari și al vecinilor.
"Cel care vrea să scoată un câine trebuie să aibă acordul a jumătate plus unu din vecini și ștampila asociației de proprietari. În plus, conform legii, nu au voie să îl ducă înapoi pe terenul public. Oamenii așa ne promit, dar toți se întorc acolo. Însă nu mai depinde de noi, ci de poliție", a mai explicat Elena Neagu.

Cum puteți să solicitați Ecarisajul
Dacă doriți să faceți o sesizare către Serviciul de Ecarisaj al Primăriei, trebuie să sunați la Dispeceratul Primăriei Constanța, la numărul de telefon 0241.55.00.55. Termenul legal de rezolvare a unei reclamații este de 30 de zile lucrătoare, dar, de obicei, se intervine mult mai repede. Programul cu publicul al Biobazei Constanța este de luni până vineri, între orele 12,00 și 16,00, iar reprezentanții pot fi contactați la numărul de telefon 0729.44.05.06.



Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
ath
7 septembrie 2012
O afacere cu multe zerouri.Problema este mult mai complicata.

Nu sunt un admirator al eternului Putin dar de data asta i-am dat dreptate.Ce treaba are Putin cu maidanezii din Romania ? Daca va amintiti,in luna iulie 2012, Putin a promulgat o lege care califica drept "agenti straini" ONG-urile care primesc finantare din strainatate. Putin "s-a prins". Interesele economice sau politice ale unor afaceristi straini sunt alimentate de cateva ONG-uri infiintate in Rusia sau in Romania in cazul nostru.Nu vi se pare curios ca din multimea de ONG-uri din Romania, cele mai galagioase sunt cele care apara cainii fara stapan ? ONG-rile astea se numesc organizatii de protectie a animalelor,organizatii care in realitate lupta pentru mentinerea cainilor in strada. In Romania sunt demolate(sau vandute) zeci de cladiri istorie.Sa-mi spuna cineva un ONG care a protestat in fata guvernului sau i-a dat in judecata pe resposabilii din administratia locala.Sa-mi dea cineva numai un singur exemplu in care un "iubitor" de patrimoniu cultural si istoric a devenit "agresiv" si a atacat masina celor care ne "hingheresc" istoria. In cazul protectiei cainilor fara stapan este altceva.Exista un interes clar la nivel guvernamental pentru pastrarea animalelor in strada. Prezenta animalelor in strada si inmultirea lor inseamna un profit enorm pentru producatorii de hrana,pentru producatorii de medicamente,pentru importatori, distribuitori sau comerciantii locali.La noi,cresterea cainelui fara stapan este o "industrie",este o ramura de baza a economiei nationale sau o afacere cu multe zerouri.Acesti afaceristi si producatori finanteaza organizatiile de protectie a cainilor fara stapan. In plus,politicieni corupti si avocati vestiti sunt platiti ca sa blocheze legi sau sa produca deruta si scandal atunci cand cineva vrea sa rezolve problema.(vezi recentul blocaj al legii eutanasierii cainilor fara stapan sau "victoria" avocatei Paula Iacob). In concluzie,cheia succesului nu o gasim in buzunarul bietului hingher sau in sterilizarea cainilor fara stapan. Problema asta se rezova in momentul cand presa va demascata aceasta mega afacere facuta pe spatele nostru,cand vor fi depistati politicienii corupti si sursa finantarii organizatiilor de protectie a cainilor fara stapan. "Industria" asta s-a dezvoltat in tarile aflate in tranzitie,in tarile cu instabilitate politica dar mai ales acolo unde coruptia politica este la ea acasa.

maidanezul
7 septembrie 2012
maidanezii

propun tuturor babelor senile care hranesc aceste potai, sa- i i-a acasa, si sa-i umfle! grija mare unde suflati!

Cititor
7 septembrie 2012
Comentatorii de serviciu

Trebuia sa apara cu vesnicul sau "comentariu" si dementul din "masina cu soldati".Regret ca ziarul nu-si poate permite un moderator care sa elimine postarile tampite ori injurioase, care vad, se repeta la nesfarsit!

eu,cainele maidanez constantean(vorbesc in numele celor 20 000 caini maidanezi din CTA) DECLAR MANDRU CA SUNTEM NR 1 PE TZARA LA MAIDANEZI PE CAP DE LOCUITOR CONSTANTEAN
7 septembrie 2012
primarului vesnic absent si drogy,primariei cu cohorta de angajati care nu fac nimic si ecarisajului care toaca frunze la (culmea ironiei!)caini:))..

primarului vesnic absent si drogy,primariei cu cohorta de angajati care nu fac nimic si ecarisajului care toaca frunze la (culmea ironiei!)caini:)).. de la eu,cainele maidanez constantean(vorbesc in numele celor 20 000 caini maidanezi din CTA) DECLAR MANDRU CA SUNTEM NR 1 PE TZARA LA MAIDANEZI PE CAP DE LOCUITOR CONSTANTEAN Eu, ca un caine maidanez ce ma aflu pe strazi, declar urmatoarele: 1. sunt un caine al nimanui, deci nimeni nu este responsabil de comportamentul meu pe strazi 2. mi-e foame intotdeauna! caut oriunde si ma bat cu ceilalti caini pentru mancare, iar daca nu gasim, atunci atacam oamenii in speranta ca vom gasi ceva prin plasele lor. Daca nu, atunci macar sa ii capsam bine sa ne tina minte! 3. noi, cainii, avem simtul teritoriului foarte dezvoltat. Orice intrus nu este binevenit si trebuie muscat. Exceptie fac (nu e sigur niciodata insa) babele fara ocupatie care ne mai dau de mancare dimineata. 4. avem o mare ura pe biciclisti si motociclisti: trebuie dati jos de pe ciudateniile astea cu doua roti! 5. nu suportam oamenii care poarta gluga sau care vin cu plase mari de la piata: trebuie capsati urgent! 6. noaptea ne vine cheful cel mai mare sa urlam la luna, sa ne batem intre noi sau cu alte haite din vecinatate (sa moara de oftica aia de se duc a doua zi la scarbiciu) 7. ne place foarte mult sa atacam din spate, iar daca si reusim sa muscam, crestem pe scara ierarhica din haita 8. ii uram foarte tare pe cei da la ONG-uri care pretind ca ne iubesc, dar ne lasa pe strazi singuri, fara hrana! Iarna inghetam de frig, iar vara ne sufocam de caldura, iar ei se scalda in banii alocati pentru ingrijirea noastra! 9. nu ne intereseaza ca ne rahatim pe orice trotuar si strada, important e sa fie cat mai mult si sa ramana acolo, ca sa se stieeee...ca suntem prezenti! 10. suntem stapanii strazilor si deci toata lumea trebuie sa se dea la o parte din fata noastra! De exemplu: ne place unora dintre noi sa alergam dupa masini ca sa muscam din cauciucuri, iar daca se nimereste vreun nefericit in goana noastra dupa masina, ne multumim atunci cu el! Avand in vedere ca m-am saturat pe strazi, va rog faceti ceva: ori ma duceti intr-un adapost si ma ingrijiti, ori ma eutanasiati! Daca nu sunteti in stare sa ma ingrijiti cum trebuie sau sa ma dati in adoptie unor stapani responsabili si sanatosi la cap (care nu imi vor da drumul inapoi pe strazi), va rog din toata inima sa ma eutanasiati! Va multumesc!

anti gunoaie si mizerie din centrul orasului,peninsula si cam in toate cartierele orasului
7 septembrie 2012
gunoaiele ca gunoaile dar..maidanezii..

Cum va scăpa Primăria Constanța orașul de maidanezi? • De cât timp va fi nevoie pentru a merge pe stradă fără teama că am putea fi atacați în orice moment de maidanezi? Deși întrebarea este pe buzele majorității constănțenilor, un răspuns clar s-ar părea că nu va fi dat prea curând. Ani de zile, rezolvarea problemei maidanezilor a fost pasată de colo-colo. Cu chiu, cu vai, Camera Deputaților a adoptat, anul trecut, o lege care permitea autorităților locale să eutanasieze câinii comunitari. În ecuație a fost inclusă imediat Curtea Constituțională, al cărei verdict de neconstituționa-litate a acestei legi a făcut ca nimic să nu se schimbe în privința câinilor comunitari. Argumentele judecătorilor au făcut trimitere la conceptele de demnitate și civilizație, cu accentuarea valențelor privind relația om-câine: "Demnitatea umană, sub aspect constituțional, presupune și relația omului cu mediul înconjurător, inclusiv cu lumea ani-mală. Asta implică, în privința ani-malelor, responsabilitatea morală a omului de a îngriji aceste ființe într-un mod de natură a ilustra nivelul de civilizație atins". În traducere, legiuitorul este obligat, ca și cerință constituțională, să implice și să responsabilizeze autoritățile publice locale, inclusiv prin sancțiuni de natură contravențională sau penală, pentru a se evita recurgerea la măsura eutanasierii. Ieșind din meandrele juridice, eutanasierea ar trebui aplicată numai în ultimă instanță, după ce toate celelalte soluții ale autorităților locale au fost epuizate. Oamenii care au avut "norocul" de a fi atacați de câini ori, mai rău, care și-au văzut copiii încolțiți și chiar mușcați, nu au nicio reținere în a susține, în continuare, eutanasierea. Pe de altă parte, iubitorii de animale fac zid în fața bieților maidanezi, respingând cu înverșunare omorârea acestora, lucru absolut normal. Fiecare se apără cum poate Cu tot regretul față de bietele animale, oamenii se văd nevoiți să se înarmeze, pentru a se descurca singuri în fața eternului dușman. Necunoscătorii reacțiilor maidane-zilor au asupra lor o bâtă, cu care să lovească animalul la nevoie. Este total contraindicat, atrage atenția dresorul Ziadin Murat, vicepreședinte al Clubului de Dresaj Canin. De ce? Pentru că atât câinii cu stăpân, cât și maidanezii, dacă sunt loviți, atacă cu bestia-litate. De departe, lucrul care-i scoate cel mai tare din pepeni pe patrupezi este senzația că propriul teritoriu le este încălcat de cineva care nu face parte din… haita lor, iar fuga și agresivitatea oamenilor nu fac decât să le sporească la maximum dezlănțuirea. De aceea, dacă vă aflați într-un asemenea moment, rămâneți calmi și, mai ales, nu loviți animalul. Pe de altă parte, cunoscătorii au tot timpul în geantă un pachețel cu mâncare, un adevărat antidot la agresivitatea maidanezilor. O altă categorie de oameni înroșesc liniile telefonice ale primăriei, cerând imperios intervenția hingherilor într-un loc sau altul. Ce fac autoritățile? Nimic nou sub soare la Constanța în această privință, lucrurile se desfășoară după vechile reguli. Adică, Ecarisajul face exact ce a făcut și până acum, mai adună din câinii de pe străzi, îi duce la Biobază, unde sunt sterilizați (gurile rele spun că, în ziua de azi, o grămadă de cățele sterilizate fată!), iar dacă, între timp, nu sunt adoptați, sunt retrimiși… în teritoriu. Nu știm dacă o fac și din proprie inițiativă, dar susțin că se străduiesc să ajungă la fața locului când sunt solicitați. Astfel, am fost asigurați de Serviciul de Ecarisaj din cadrul primăriei că, zilnic, se ridică cel puțin 20 de maidanezi de pe străzi, numărul solicitărilor fiind de cel puțin zece pe zi. Practic, nu există zi în care oamenii să nu ceară, de regulă telefonic, dar și personal, intervenția hingherilor, solicitările vizând toate zonele orașului, dar în mod special cele unde sunt construcții părăsite sau neterminate, o mană cerească pentru câini, mai ales pe vreme rea. Mai mult, câinii maidanezi nu par a fi o prioritate pentru aleșii locali nici în 2012, bugetul alocat pentru această problemă fiind la fel ca cel din anii trecuți. Adică lucrurile se vor rezolva la fel. Tot mai mulți maidanezi, răpuși de ger Unii cred că gerul îi transformă pe câinii fără stăpâni în adevărați lupi, oricând gata de atac. Total fals! Ziadin Murat precizează că gerul îi moleșește pe maidanezi, iar ani-malele mor și din cauza frigului excesiv, dar și a lipsei de hrană și de apă, practic se deshidratează. Agresive pe vreme rea sunt într-o oarecare măsură femelele cu pui, în rest: "Maidanezii stau pe marginea trotuarului și… cerșesc, unii iau pietre și dau în ei fără niciun motiv, iar când le-am atras atenția, au înce-put să mă drăcuiască, motivând că sunt prea mulți câini pe străzi". Ne tot învârtim într-un cerc vicios, iar până la găsirea unei soluții, oamenii continuă să fie încolțiți de animalele hămesite, iar maidanezii continuă să fie victimele gerului, ale lipsei de hrană, de apă

turisti straini despre constanta de la psd-istu de serviciu (09:00:08 26 Septembrie 2011) Faptul că nu suntem bine văzuți de oamenii care trăiesc în alte țări ne-au confirmat-o turiștii de pe nava Costa Atlantica. Duminică dimineață a acostat în Portul Co
7 septembrie 2012
turisti straini despre constanta de la psd-istu de serviciu (09:00:08 26 Septembrie 2011) Faptul că nu suntem bine văzuți de oamenii care trăiesc în alte țări ne-au confirmat-o turiștii de pe nava Costa Atlantica. Duminică dimineață a acostat în Portul Co

turisti straini despre constanta de la psd-istu de serviciu (09:00:08 26 Septembrie 2011) Faptul că nu suntem bine văzuți de oamenii care trăiesc în alte țări ne-au confirmat-o turiștii de pe nava Costa Atlantica. Duminică dimineață a acostat în Portul Constanța pachebotul Costa Atlantica. Imediat ce au sosit, turiștii au fost îmbarcați și conduși în zona istorică a Constanței, cu oprire la Muzeul de Arheologie. Bulgarii, francezii, nemții, spaniolii și italienii au vizitat pe rând muzeul, moscheea, au cercetat cu atenție clădirile vechi și s-au plimbat pe faleză. Nici unul nu a fost încântat de ceea ce a văzut (!), mai mult, unii au spus că se așteptau la cu totul altceva. Nici nu au sosit bine că bulgăroaicele din grup au fost abordate de doi țigănuși, care, până la urmă, au primit câțiva bani, însă turistele s-au grăbit și să concluzioneze: Este sărăcie, se vede, totul este trist și bătrânesc. Nimeni nu s-a obosit - ne referim la ghizi - să le explice că se află în zona istorică a orașului, unde e firesc să fie clădiri vechi. E drept însă că ele ar trebui reabilitate, însă asta e cu totul altă poveste. La fel ca și bulgăroaicele, și spaniolii au comentat negativ, declarându-se îngroziți de ceea ce văd! Până în momentul de față, alte grupuri de turiști sosite la bordul unor nave de croazieră au făcut declarații frumoase despre Constanța, fie pentru că într-adevăr le-a plăcut, fie din politețe. Sunt foarte multe clădiri cu geamuri sparte, multe gropi, gunoaie, e o țară săracă, a susținut spaniolul Lucia Gonzales.

Sorin
8 septembrie 2012
Cum sa nu, 30 de zile

Salut. Locuiesc pe Badea Cartan in zona Financiarului. Am facut sesizare acum 2 luni, cand sotia mea, insarcinata in 7 luni era sa fie muscata de niste javre care stau prin parcare. Nu a venit nimeni, hienele sunt tot acolo. Ba mai mult sunt unii retardati care vin cu haleala sub botul lor. Cred ca intr-o zi o sa-i otravesc si pe caini si pe retardatii de vecini.

Gabi
12 septembrie 2012
....

"Ne tot învârtim într-un cerc vicios, iar până la găsirea unei soluții, oamenii continuă să fie încolțiți de animalele hămesite, iar maidanezii continuă să fie victimele gerului, ale lipsei de hrană, de apă" Nu ar fi mai bine ca oamenii sa nu mai arunce cainii in strada, si politia sa isi faca treaba? Pana la urma abandonul este totusi o infractiune, iar cei ce abandoneaza sunt niste nfractori exact ca orice hot sau criminal. De ce ne facem ca nu pricepem sursa problemei si o tot tinem cu omorarea cainilor?

Răspuns la: gunoaiele ca gunoaile dar..maidanezii..
Adăugat de : anti gunoaie si mizerie din centrul orasului,peninsula si cam in toate cartierele orasului, 7 septembrie 2012
Cum va scăpa Primăria Constanța orașul de maidanezi? • De cât timp va fi nevoie pentru a merge pe stradă fără teama că am putea fi...
Gabi
12 septembrie 2012
....

"va rog din toata inima sa ma eutanasiati!" Daor un ipocrit poate sa gandeasca asa in locul unor fiinte care sunt programate genetic sa supravietuiasca. Doar omul are optiunea de a cere sa fie omorat. Deci daca esti incapabil sa te descurci pe lumea asta ... te rog .. .cere sa fi eutanasiat si lasa pe cei capabili sa traiasca si sa se inmulteasca ... asa e natural !

Răspuns la: primarului vesnic absent si drogy,primariei cu cohorta de angajati care nu fac nimic si ecarisajului care toaca frunze la (culmea ironiei!)caini:))..
Adăugat de : eu,cainele maidanez constantean(vorbesc in numele celor 20 000 caini maidanezi din CTA) DECLAR MANDRU CA SUNTEM NR 1 PE TZARA LA MAIDANEZI PE CAP DE LOCUITOR CONSTANTEAN, 7 septembrie 2012
primarului vesnic absent si drogy,primariei cu cohorta de angajati care nu fac nimic si ecarisajului care toaca frunze la (culmea ironiei!)caini:))...
Gabi
12 septembrie 2012
....

Mda ... ar fi mai bine sa nu ii mai hraneasca ... de foame cred ca s-ar linisti. Fireste ca ai sa ii otravesti ... unii infractori arucna cainii in strada altii in otravesc. O populatie de infractori are ceea ce merita in strada ...

Răspuns la: Cum sa nu, 30 de zile
Adăugat de : Sorin, 8 septembrie 2012
Salut. Locuiesc pe Badea Cartan in zona Financiarului. Am facut sesizare acum 2 luni, cand sotia mea, insarcinata in 7 luni era sa fie muscata de...
12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Câinele se acomodează la o pensiune canină
Vineri, 20 Aprilie 2012
Stire din Cetățenești : "Câinele meu n-are pic de maniere!"
Pagina a fost generata in 0.2642 secunde