Primăria Năvodari, o nouă strategie pentru problema câinilor fără stăpân

420
1
Primăria Năvodari, o nouă strategie pentru problema câinilor fără stăpân - cainicomunitari6-1345578821.jpg

Articole de la același autor

Situația câinilor fără stăpân din orașul Năvodari este îngrijorătoare, starea de alertă fiind declarată în repetate rânduri chiar și de primarul Nicolae Matei, care a precizat că reprezentanții administrației locale depun eforturi considerabile pentru ca problema să dispară.

După eveniment de anul trecut, în urma căruia 10 câini au fost otrăviți cu Furadan de "o mână criminală misterioasă", locuitorii orașului și administrația municipală au decis că este necesară o altă abordare. La momentul respectiv, evenimentul a instaurat un sentiment de panică în tot orașul, oamenii temându-se că cei care împrăștie otravă pun în pericol viețile animalelor de companie, dar și cele ale copiilor.


Astfel, potrivit viceprimarului Florin Chelaru, în mandatul acesta, conducerea Primăriei Năvodari a decis să aplice o altfel de strategie.


"Până acum, am tot apelat la diverse firme de ecarisaj, însă câinii nu au dispărut. De altfel, existau tot felul de fenomene. Oamenii îmi reclamau că apar câini noi în cartierele lor, că sunt aduși cu mașinile. Așadar, am decis să ne ocupăm direct de această problemă. În prezent, căutăm utilajele și ustensilele necesare pentru prinderea câinilor, pentru sterilizarea și găzduirea lor ulterioară. Mai mult de atât, vom încheia un contract cu un medic veterinar, care se va ocupa de sterilizare și va îngriji patrupedele. Următorul pas pe care îl avem în vedere este elaborarea unui regulament prin care vom stabili, concret, anumite puncte pe care vor fi nevoiți să le respecte oamenii din Năvodari. Aceștia trebuie să știe că vor primi amenzi dacă au câini în curte și îi lasă liberi. De asemenea, regulamentul va stabili numărul de câini pe care o persoană poate să îi dețină în funcție de suprafața pe care aceasta locuiește. În niciun caz nu o să mai avem apartamente de 50 de metri pătrați cu 10 câini. Documentul va fi adus în Consiliul Local și dezbătut pentru ca forma sa finală să ajute la reglementarea acestei probleme majore. Ne este greu să estimăm câte animale fără stăpân există în Năvodari, dar chiar este o situație destul de dramatică. Probabil ne vom confrunta și cu părerile celor care ne acuzau de cruzime pentru că luăm animalele de pe stradă, dar nu putem să lăsăm lucrurile așa cum sunt", a declarat Chelaru.
 

Potrivit viceprimarului orașului Năvodari, pentru întreaga inițiativă, administrația locală a decis să aloce, doar în primă fază, 100.000 de lei. Suma va fi, ulterior, suplimentată în funcție de evoluția proiectului. 


"Cu mașinile noastre, cu oamenii noștri, cu acel regulament și prin supravegherea directă a proiectului sperăm să reușim să combatem acest fenomen. Câinii vor fi luați și duși la adăpostul respectiv, unde vor fi tratați în condiții normale. Momentan, avem un adăpost mic, dar cel mai probabil acesta va fi extins cât este nevoie pentru ca, într-un final, să nu mai existe câini pe stradă", a declarat Chelaru.



Comentează știrea

hocus-pocus
22 august 2012
aha!

deci vreti sa spalati 100.000 lei... Pentru cine?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5512 secunde