Delfinii au un al șaselea simț, care îi ajută să detecteze câmpurile magnetice

443
Delfinii au un al șaselea simț, care îi ajută să detecteze câmpurile magnetice - sotaliagenusdolphin62505400-1311768996.jpg

Articole recomandate

Oamenii de știință au observat că structurile de pe capul animalului au putea fi organe senzoriale, apoi ei au descoperit că acestea detectează câmpurile magnetice în apă.

Electrorecepția este cunoscută la pești și la amfibieni, însă singurul mamifer cu acest simț era, până acum, ornitorincul, potrivit Realitatea.net. Ornitorincul este un mamifer special: face ouă, însă își alăptează puii ieșiți din ele.

Cercetătorii, care au publicat studiul în revista Societății Regale Proceedings B, spun că și alte cetacee ar putea avea același simț.

Delfinul Guiana (Sotalia guianensis) trăiește lângă coasta de est a Americii de Sud, seamănă foarte mult cu delfinul cu bot gros, mai des întâlnit. Precum toate cetaceele cu dinți, vânează și localizează folosind sunetul.

Dar oamenii de știință au demonstrat acum că el poate simți și câmpurile magnetice. Nu sunt la fel de sensibili la ele precum rechinii sau pisicile de mare, însă pot detecta semnalele produse de pești când își mișcă mușchii.

"Ecolocația nu merge pe distanțe foarte mici, așa că folosește electrolocația", a declarat liderul proiectului, Wolf Hanke, de la Universitatea Rostock, Germania.

Studiul a fost realizat pe un delfin Guiana aflat în captivitate, la Zoo Muenster din Germania. Cercetătorii vor să meargă în America de Sud, pentru a încerca să studieze și delfinii sălbatici.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.03 secunde