"Delicatesele" Satului de Vacanță: mici vechi de două săptămâni și pastramă de oaie din iulie

291

Articole de la același autor

Cinci unități de alimentație publică din Satul de Vacanță au fost verificate, luni seară, de echipe de comisari din cadrul Comandamentului Litoral 2017 al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. 


Deși, toată vara s-a dus o campanie permanentă cu toleranță zero față de cârciumarii care își permit încă să le dea clienților mâncare veche sau stricată, în condiții precare, în bucătăriile restaurantelor vizitate de comisarii OPC au fost găsite preparate vechi, păstrate de pe o zi pe alta, carne expirată și condiții mizere de pregătire a mâncărurilor. 


"Pe timpul verificărilor, au fost constatate loturi de materii prime nesigure utilizate în prestarea de servicii. Au fost găsiți mici din carne de porc cu data limită de consum depășită din 13 august 2017 și 14 august 2017, jumătăți de piept dezosat cu data limită de consum depășită din 25 august 2017, pastramă de oaie cu data durabilității minimale depășită din 27 iulie 2017, pulpă de porc fără os degresată, cu data limită de consum depășită din 20 august 2017, mici formați și carne diferite sortimente fără elemente de identificare și caracterizare, neputându-se stabili încadrarea în termenul de valabilitate, situație în care produsele sunt potențial periculoase", a declarat comisarul șef al Protecției Consumatorilor Constanța, Horia Constantinescu. 


De asemenea, au fost constatate abateri de informare, pentru că în listele de meniu nu erau specificate distinct ingredientele cu posibil efect alergen. Iar în spațiile frigorifice, graficele de monitorizare a temperaturilor nu erau completate la zi. 


"Loturile de produse cu deficiențe au fost interzise la utilizare și retrase din circuitul consumului uman. Au fost aplicate patru amenzi contravenționale în valoare de 39.000 de lei și două avertismente, iar la o unitate, s-a dispus măsura complementară de oprire temporară a prestării serviciului de alimentație publică", a mai spus șeful CJPC Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4653 secunde