Deputații decid azi dacă oferă sau nu tichete sociale pentru copiii care merg la grădiniță

127
Deputații decid azi dacă oferă sau nu tichete sociale pentru copiii care merg la grădiniță - copiiiiiiii95646500-1444201178.jpg

Articole recomandate

Copiii care merg la grădiniță ar putea primi un mic ajutor din partea statului. Un proiect de lege aflat la votul final prevede acordarea de tichete sociale familiilor defavorizate pentru a cumpăra alimente, rechizite sau îmbrăcăminte pentru cei mici.

Tichete sociale în valoare de 50 de lei - atât ar urma să primească lunar familiile defavorizate pentru fiecare copil între 3 și 6 ani, care merge zilnic la grădiniță.

Este vorba despre cazurile în care venitul pe membru de familie nu depășește de două ori venitul minim garantat pentru o persoană singură. Adică maximum 270 de lei pe lună pe membru de famlie.

Cine se încadrează în aceste condiții, poate primi de la consiliul local sau județean, începând cu 1 ianuarie 2016, câte un tichet social pe lună pentru a cumpăra mâncare, rechizite sau haine pentru cei mici.

Proiectul de lege a fost inițiat de parlamentari de la toate partidele și este susținut și de Guvern. Deputații urmează să dea votul final, azi, iar dacă va fi adoptat, va ajunge pe masa lui Klaus Iohannis pentru a fi promulgat, scrie realitatea.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9451 secunde