Concurs Diabetul, afecțiunile cardiovasculare și cancerul de col - bolile cu risc mare la români

323

Articole recomandate

Diabetul zaharat, afecțiunile cardiovasculare și cancerul de col uterin prezintă cele mai ridicate riscuri de îmbolnăvire în rândul românilor, potrivit rezultatelor Programului Național de Evaluarea a Stării de Sănătate a Populației, prezentate, joi, de ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu.
Riscul de diabet zaharat a fost identificat la peste 33% din cei evaluați. "Astfel, din persoanele identificate la risc de diabet zaharat 2,69% prezintă risc foarte înalt de diabet, 30,27% sunt la risc crescut de diabet, și 67,27% sunt la risc moderat de diabet. Riscul de diabet apare de două ori mai frecvent la femei față de bărbați și de două ori mai frecvent în urban decât în rural.
Afecțiunile cardiovasculare figurează ca factor de risc la 7% dintre cei care și-au făcut investigațiile, iar pe locul trei este riscul de îmbolnăvire printr-o afecțiune oncologică.
În primul an al Programului Național de Evaluarea a Stării de Sănătate a Populației, demarat în aprilie 2007, și-au făcut analizele 11.104.655 de persoane, adică peste 55% dintre cei care au primit taloanele lansate în acest scop. Potrivit ministrului Nicolăescu, peste patru milioane de oameni din rândul celor care și-au făcut investigațiile prezintă risc de îmbolnăvire, cele mai multe fiind din județele Cluj, Ilfov și Sibiu.
Programul Național privind Evaluarea Stării Naționale de Sănătate a Populației în Asistența Medicală Primară a început în aprilie 2007 și are ca obiectiv principal evaluarea factorilor de risc, mai exact a bolilor la care populația este cel mai expusă.
Statisticile prezentate, joi, de minister sunt bazate pe rezultatele analizelor efectuate de populație până la 30 iunie 2008.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8258 secunde