Din acest weekend se întorc temperaturile caniculare

266
Din acest weekend se întorc temperaturile caniculare - 62203993-1690567465.jpg
După ce s-au bucurat de o zi în care valorile din termometre au scăzut radical, românii trebuie să se pregătească pentru o nouă săptămână caniculară. Încă din acest weekend temperaturile încep să crească.


Potrivit specialiștilor, sâmbătă valorile termice vor crește în toată țara, marcându-se maxime de 34 de grade. Cel mai cald o să fie în Oltenia, Muntenia și în Banat. De duminică, temperaturile cresc și mai mult, ajungând la maxime de 36 de grade. Canicula se va resimți cel mai puternic în zona de sud a țării, unde disconfortul termic va fi în creștere, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.


„Cu siguranță vor continua aceste fluctuații, pentru că dacă astăzi vorbim de o vreme în încălzire cu 31 de grade în Lunca Dunării, mâine contăm pe valori de până la 34 de grade în Oltenia, Muntenia, în Banat. Duminică deja 36 de grade, mai ales în partea de sud, acolo unde disconfortul termic va fi în creștere, indicele temperatură-umezeală va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, inclusiv în Capitală”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6054 secunde