Din ce în ce mai multe locuri de muncă în străinătate

323
1
Din ce în ce mai multe locuri de muncă  în străinătate - dinceincemaimultejoburistrainata-1472393525.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care sunt în căutarea unui loc de muncă și se gândesc să își încerce norocul în străinătate au șanse multe să-și găsească un job. Firmele de recrutare sunt din ce în ce mai interesate de angajații români, existând posturi atât pentru muncitori necalificați, cât și pentru meserii cu căutare.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța propune, prin intermediul portalului Eures, 1.466 de joburi, în țări din Uniunea Europeană. Cele mai multe locuri sunt în Spania, în agricultură, 800 la număr. Salariul oferit este de 40,15 euro pe zi, plătibil la două săptămâni. Urmează Germania, cu 252 de posturi, pentru asistenți medicali, ingineri, ospătar, bucătar, recepționer, electrician, mecanic, tâmplar, factor poștal, zugrav, șofer, bucătar.

Angajatorii din Italia caută și ei români, pentru îngrijire persoane și pentru funcții de asistent medical. Salariile propuse sunt între 7,2 euro pe oră și 10 euro net pe oră. În Marea Britanie, sunt disponibile numai 110 posturi, pentru îngrijitori persoane la domiciliu. Însă, în Norvegia, Olanda și Suedia, se găsește de lucru și pentru tâmplari, zugravi, dulgheri, montatori acoperișuri, vopsitori auto, femei de serviciu și tinichigiu auto.

Mai sunt posturi libere și în Republica Cehă, pentru tractoriști, șlefuitori, șoferi și în Slovacia pentru șoferi autocamion transport internațional și infiermiere. Pentru șoferi se oferă un salariu de minimum 1.700 de euro, maximum 2.050 de euro net pe lună, iar pentru infirmiere între 500 și 650 de euro net pe lună.

Persoanele interesate se pot adresa compartimentului Eures din cadrul AJOFM Constanța, consilier Aurora Brînzan, telefon 0241/481.553. 

Comentează știrea

Remus
29 august 2016
Ciudat !

Cum mai,ca se tot zice ca Romania se dezvolta cel mai tare prin ,,Ioropa'' asta... De ce la noi se plateste tot in scarab si nici nu prea exista locuri de munca si cum fara locuri de munca ,se dezvolta tara?

Articole pe aceeași temă

Marţi, 09 August 2016
Stire din Social : Se caută căpșunari  pentru Spania
Pagina a fost generata in 1.7009 secunde