Din fistic s-ar putea face o cafea decofeinizată

574
Din fistic s-ar putea face o cafea decofeinizată - coffee-1314692203.jpg
Cafeaua produsă dintr-un anumit tip de fistic ar putea oferi o alternativă decofeinizată și sănătoasă la băutura fierbinte atât de răspândită, potrivit cercetărilor unor oameni de știință, menționate de Daily Telegraph.

Ei susțin că, atent măcinat, fructul arborelui Pistacia terebinthus (terebintul, arbore rășinos cunoscut ca arborele de terebentină), care este mult mai mic decât fisticul normal, ar putea avea toată aroma cafelei și ar fi mult mai ieftin. Poate părea exagerat, deoarece acest tip special de fistic provine de la un arbore ce dă o sevă din care se produce terebentina.

Însă chimiștii de la Universitatea York spun că acest fistic are aceeași 'semnătură' chimică ca cea a adevăratei cafele - ea poate fi făcută să aibă același gust și aceeași aromă. Ei arată că, atunci când fructul Pistacia terebinthus este prăjit 20 de minute la 200 de grade, acesta începe să aibă un profil chimic volatil asemănător cu al boabelor de cafea prăjită. Prin coacere, fisticul capătă arome de caramel și zahăr ars, cu urme fine de lămâie și ananas.

Boabele verzi de cafea trebuie să fie prăjite circa 10-15 minute, iar procesul de prăjire schimbă aroma cafelei finale. Cercetătorii speră să îmbunătățească metoda de prăjire și să micșoreze cantitatea de ulei din fructul de bază al Pistacia terebinthus, în vedera comercializării.

Pistacia terebinthus crește natural în unele regiuni ale Turciei. Dr Mustafa Ozel, de la Universitatea York, arată că 'procesul de prăjire poate fi dirijat în așa fel încât să se ajungă la diferite arome și să se reducă componentele nocive'


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 30 August 2011
Stire din Social : Fii înstărit la tine în sat!
Pagina a fost generata in 1.5253 secunde