Diploma de licență a falsului medic de la Spitalul Județean Ilfov, identică cu cea a unui absolvent de jurnalism

529
Diploma de licență a falsului medic de la Spitalul Județean Ilfov, identică cu cea a unui absolvent de jurnalism - diploma95210400-1550055915.jpg

Articole recomandate

Diploma depusă de Raluca Daniela Bârsan la dosarul de voluntariat încheiat cu Spitalul Județean I este trasă la indigo cu cea a unui absolvent de jurnalism postată în urmă cu câțiva ani pe internet, potrivit România TV.

Verificările făcute de Ministerul Educației, la cererea Libertatea, relevă că Raluca-Daniela Bîrsan nu doar și-a falsificat actul de rezidențiat și diploma de licență UMF și nu a dat bacalaureatul, dar nici măcar nu a susținut examenul de Capacitate de la finalul clasei a VIII-a, în 2003, când a terminat gimnaziul, potrivit News.ro.

Femeia a ajuns la Școala de Arte și Meserii, de unde s-a retras în clasa a IX-a. Media ei pe clasele V-VIII era de 6,72, iar în acea perioadă, pentru admiterea la liceu ponderea examenului de capacitate era de 75%, față de 25% media gimnaziului. Prin urmare, Raluca Bîrsan a obținut o medie generală de doar 1,68 la admiterea în liceu și a fost repartizată la un grup școlar industrial, Unirea, din Capitală: Școala de Arte și Meserii, la o clasă cu profil electromecanic.

"De acolo s-a retras în clasa a IX-a, când dispare din statistica Ministerului Educației", a transmis o sursă oficială pentru Libertatea.

Libertatea a relatat marți despre un nou caz de fals medic care, cu o diplomă grosolan falsificată și pe baza unui contract de "voluntar cu activitate medicală", fără parafă de la DSP și fără niciun aviz de la Colegiul Medicilor, dar protejată de conducerea spitalului, dr. Raluca Daniela Bîrsan a lucrat un deceniu cu pacienții. Bolnavii și ceilalți medici o știau drept rezidentă, așa cum se și prezintă, scrie publicația.

Reprezentanții Spitalului Județean Ilfov afirmă că, din documentele pe care le au în contractul de voluntariat al Ralucăi Daniela Bârsan, aceasta este medic și a lucrat ca voluntar în unitatea medicală, având anumite competențe limitate. Ei spun că sunt în derulare mai multe anchete: una administrativă, a CJ Ilfov, una a Seviciului de Investigare a Fraudelor, pentru a se stabili dacă diploma este falsă, și una internă, în secția de ginecologie.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că atât documentul de rezidențiat prezentat de Raluca Daniela Bârsan, cât și diploma de licență de la Universitatea de Medicină și Farmacie a acesteia sunt false. De asemenea, Pintea a afirmat că și contractul de voluntariat a fost întocmit în mod ilegal. Ea a spus că reprezentanții instituției vor face o plângere penală pentru fals în acest caz, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2659 secunde