Concurs Diseară vom avea căldură în calorifere

886
Diseară vom avea căldură în calorifere - 392ede8a57f26b1ddfccd8a0356577aa.jpg

Articole de la același autor

Din această seară, de la ora 18, constănțenii vor avea căldură în apartamente. Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice va începe furnizarea agentului termic, iar caloriferele se vor încălzi, în sfârșit.
"Ca urmare a faptului că în cursul nopții se înregistrează temperaturi scăzute, conducerea RADET a decis că începând de astăzi, de la ora 18, să înceapă furnizarea încălzirii în municipiul Constanța", a declarat, pentru "Cuget Liber", Florin Rugină, purtător de cuvânt al RADET Constanța. În cursul zilei de ieri și până astăzi, la ora anunțată, se efectu-ează probe sub presiune a instalațiilor. "Consumatorii care au restanțe la plata energiei termice sunt rugați să le achite, pentru a nu fi puși în situația de a fi debranșați la începutul iernii. De asemenea, persoanele care vor constata că instalația de încălzire proprie nu funcționează corespunzător sunt rugate să sesizeze punctul termic de care aparțin sau dispeceratul RADET, la telefon 0241/616.792", a mai precizat Viorel Rugină.
Nu se scumpește gigacaloria
Odată cu furnizarea căldurii, va crește și valoarea facturii la întreținere. Prețul gigacaloriei rămâne însă la același nivel ca și anul trecut. Beneficiarii casnici vor plăti 119 lei pe gigacalorie, iar agenții economici 287,27 de lei. Asociațiile de proprietari care nu vor dori să primească, deocamdată, agent termic, își pot închide vanele de acces spre blocurile lor.

Datorii de peste 10 milioane de lei
Atât asociațiile de proprietari, cât și agenții economici au acumulat datorii de peste 10 milioane de lei vechi. "Aproximativ 30 de asociații au restanțe de cel puțin 40.000 de lei fiecare, la unele sumele depășind chiar 200.000 de lei. Nu au fost încă debranșate, dar în cazul în care nu încep să-și plătească din datorii sau măcar să li se facă eșalonări, am putea chiar să întrerupem distribuirea către aceste asociații. Din păcate, vom fi nevoiți să trecem de la etapa de avertismente la debranșări", a mai precizat Florin Rugină.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 20 Octombrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Luni, 19 Octombrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.711 secunde