Doctor Cătălin Apostolescu explică diferenţa dintre hepatita misterioasă şi boala Wilson

282
Doctor Cătălin Apostolescu explică diferenţa dintre hepatita misterioasă şi boala Wilson - hep-1651249203.jpg

Articole de la același autor

Dr. Cătălin Apostolescu, medic infecționist şi manager al Institutului de Boli Infecțioase "Matei Balş" din Bucureşti, a explicat care este diferența dintre hepatita misterioasă şi boala Wilson şi la ce să ne așteptăm în perioada următoare.


În cursul zilei de azi fetița în vârstă de 5 ani cu hepatită severă a fost transferată la Institutul Clinic Fundeni, unde va fi efectuat în perioada imediat următoare transplantul hepatic.

Fetița este în stare gravă, dar stabilă, specifică pacienților cu insuficiență hepatică, având și alte comorbidități.

Între timp a fost stabilită și cauza hepatitei severe, care este boala Wilson, o tulburare genetică care provoacă stocarea excesivă a cuprului în organism.


Potrivit Antena3.ro întrebat care este diferența dintre hepatita misterioasă şi boala Wilson, dr. Cătălin Apostolescu, medic infecționist şi manager al Institutului de Boli Infecțioase "Matei Balş" din Bucureşti, a precizat:

"În primul rând boala Wilson este o afecțiune genetică, caracterizată prin deficitul unei enzime care acționează la nivelul ficatului, pe când această aşa zisă noua hepatită este deocamdată sub faza de alertă.

Prin urmare OMS a emis un mesaj către medici să fie atenți, pentru că eram obișnuiți cu hepatitele produse de virusurile primordiale notate cu majuscule de la A la E.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4271 secunde