Doctorii Octavian Unc și Dana Pleș contestă, în instanță, acuzația de malpraxis

2165

Articole de la același autor

Specialiștii Comisiei de malpraxis din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța au susținut, la începutul lunii noiembrie, că dr. Dana Pleș, medic oncoloc, și dr. Octavian Unc, medic chirurg, ar fi dat dovadă de malpraxis în tratarea unei paciente. În urmă cu doi ani, femeia, în vârstă de 44 de ani, a fost diagnosticată cu cancer la sân și s-a stabilit extirparea sânului bolnav. Anul acesta, pacienta s-a adresat medicilor din București, pentru că se simțea în continuare rău. De la aceștia a aflat că nu ar fi avut cancer, astfel că operația la care a fost supusă nu ar fi fost necesară.
Medicii Dana Pleș și Octavian Unc nu au fost de acord cu decizia comisiei de la nivelul DSP și s-au adresat instanței de judecată. La sfârșitul săptămânii trecute, cei doi au deschis două dosare prin care au cerut magistraților anularea deciziei DSP. Dosarul deschis de dr. Unc are termen la jumătatea lunii decembrie 2010, în vreme ce procesul intentat de dr. Pleș va fi judecat în 2011.
Reamintim că reprezentanții Colegiului Medicilor Constanța nu s-au pronunțat însă în acest caz, întrucât încă se așteaptă răspunsul Institutului "Mina Minovici", unde au fost trimise, pentru a fi analizate, probele recoltate la momentul intervenției chirurgicale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3825 secunde