DOI ELEVI DE CLASA A VII-a, tunși în timpul orei de profesoară

189
DOI ELEVI DE CLASA A VII-a, tunși în timpul orei de profesoară - 1280x720mpk30133500-1510646236.jpg

Articole recomandate

Profesoara care a tuns doi elevi din clasa a șaptea de la Colegiul Național "Alexandru Ioan Cuza" din Ploiești spune că nu ar mai repeta gestul și că nu a intenționat să denigreze elevii. "Sunt permanent preocupați să își așeze freza, să aibă un look și nu sunt atenți la ore", afirmă aceasta.


Conducerea Colegiului Național "Alexandru Ioan Cuza" din Ploiești a început, luni, o anchetă, pentru a se stabilit ce s-a întâmplat la ora la care doi elevi au fost tunși de diriginte.

Directorul Colegiului Național "Alexandru Ioan Cuza" din Ploiești, Rodica Popescu, a declarat că, luni, a cerut explicații de la profesoara de matematică acuzată de părinți că vineri, la ora de dirigenție, a tuns doi elevi de clasa a șaptea.

"Doamna dirigintă, din primele nostre informații, a făcut acest gest. A primit o foarfecă de la un copil și din șuvița din spate - acești doi copii au părul mare și îl poartă legat într-un coc -ei l-au desfăcut și, fără să fie bruscați, fără să fie amenințați, de bună voie și într-o veselie a clasei, copiii au acceptat să li se taie un pic din păr să demonstreze doamna dirigintă că nu e frizer, că nu știe să tundă și că ei ar trebui să se tundă la frizer. (...) În clasă era veselie, bucurie, copiii și-au măsurat părul între ei ca să scoată în evidență că majoritatea copiilor sunt tunși regulamentar, iar acești doi copii nu sunt tunși regulamentar", a declarat Popescu. Potrivit acesteia, în regulamentul școlar, la băieți scrie că lungimea părului trebuie să fie de cinci centimetri și că, la începutul anului școlar, părinții semnează că au luat la cunoștință regulile instituției, citează realitatea.net


Rodica Popescu a afirmat că la nivelul școlii a fost începută o anchetă și consideră gestul dirigintei ca fiind "incalificabil".

"Doamna profesoară a declarat deja în scris ceea ce vă spun eu acum. Dumneaei consideră că a greșit că a făcut acest gest, care nu a fost cu intenția de natură să denigreze copiii, să-i umilească, ci pur și simplu la antrenul copiilor din clasă, s-a lăsat dusă de val. Toată lumea va da socoteală pentru ceea ce a făcut. Nu au voie să se atingă de elev, există statutul cadrului didactic, există codul de etică, există procedură de derulare a activității. Doamna profesoară a greșit, va răspunde pentru că a greșit", a spus Rodica Popescu.


Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Prahova, Aurel Graur, și ISJ a cerut explicații de la conducerea școlii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5594 secunde