Buffon și-a anunțat retragerea din naționala Italiei. Finalul trist al unei cariere de legendă

172
1
Buffon și-a anunțat retragerea din naționala Italiei. Finalul trist al unei cariere de legendă - buffon50370300-1510645627.jpg

Articole recomandate

Portarul Gianluigi Buffon și-a anunțat retragerea din reprezentativa Italiei după ratarea calificării la Cupa Mondială de fotbal, competiție la care spera să participe pentru a șasea oară în cariera sa, anul viitor în Rusia.

Italia a remizat pe teren propriu cu Suedia (0-0), luni seara la Milano, în manșa secundă a barajului pentru calificarea la CM 2018, scandinavii obținând biletul pentru turneul final grație victoriei cu 1-0 din meciul tur.

În vârstă de 39 ani, Buffon a debutat în Squadra Azzurra în urmă cu două decenii, tot cu ocazia unui meci de baraj, împotriva Rusiei la Moscova, când l-a înlocuit pe Gianluca Pagliuca, accidentat. El a adunat de atunci 175 de selecții, fiind mai întâi rezervă, apoi titular iar în ultimii ani căpitanul naționalei Italiei, cu care a câștigat Cupa Mondială în 2006.

"Sunt dezamăgit, însă nu pentru mine, ci pentru acest grup. Pentru că am ratat un obiectiv care, la nivel social, era important. Aceasta este singura mea dezamăgire și nu faptul că îmi închei cariera la națională. Timpul trece pentru toți, este un tiran, și așa este corect să fie", a declarat Buffon, cu ochii în lacrimi, la finalul partidei cu Suedia, scrie romaniatv.net

Comentează știrea

europeanu
14 noiembrie 2017
S-a lasat cortina

In sfarsit au luat-o tiganii in mana. In frunte cu animalele chiellini si bonucci. Sa afle si ei ca fotbalul nu e teatru.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.607 secunde