Doi polițiști de la Poarta Albă, infectați cu COVID-19

319
Doi polițiști de la Poarta Albă, infectați cu COVID-19 - 1-1598541095.jpg

Articole recomandate

La nivelul unității de detenție, au fost confirmați pozitiv doi polițiști de penitenciare, la testul efectuat pentru SARS-CoV-2, fiind dispusă măsura izolării acestora încă din perioada 12.08-19.08.2020. Administrația locului de deținere a informat, conform procedurilor, Direcția de Sănătate Publică Constanța și a demarat procesul de identificare a contacților, aceștia fiind scoși din serviciu și înlocuiți cu personal de rezervă. 


Pentru prevenirea oricărui risc de infectare cu virusul SARS-Cov-2 în rândul persoanelor custodiate, s-a instituit, măsura izolării pentru monitorizare medicală în cadrul a două secții de deținere. Conform procedurilor specifice, în ceea ce privește deținuții aflați în izolare pentru monitorizare medical s-a continuat ancheta epidemiologică, persoanele custodiate fiind monitorizate constant.


Asfel, dat fiind faptul că, până în prezent, nici o persoană privată de libertate nu prezintă simptomatologie specifică virusului SARS-Cov-2, în după-amiaza zilei de 27.08.2020, la nivelul unității penitenciare a fost dispusă ridicarea măsurii izolării pentru monitorizare medicală.


La nivelul unității penitenciare se menține însă, conduita preventivă, prin dezinfectarea periodică a spațiilor, triajul epidemiologic al cadrelor și monitorizarea stării de sănătate a tuturor persoanelor custodiate.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9819 secunde