Două noi simptome Omicron "bizare" pe care le au cei mai ghinioniști infectați

620
Două noi simptome Omicron
Potrivit datelor strânse până acum de specialiști, Omicron provoacă o boală mai ușoară decât varianta Delta a COVID-19, în special la cei care sunt vaccinați. Până acum au fost identificate mai multe simptome specifice.


Astfel, mulți dintre cei infectați cu noua tulpină în ultima lună au avut ca simptome o formă de conjunctivită numită și ochiul roz, dar și căderea părului. Potrivit specialiștilor, apariția ochiului roz se datorează faptului că varianta Omicron are un impact asupra enzimei 2 de conversie a angiotensinei (ACE2), care se găsește în ochi. Acest lucru se poate întâmpla în aproximativ două zile de la contractarea variantei, potrivit dcbusiness.ro.

Potrivit Antena3.ro un alt simptom des întâlnit în cazul Omicronului este și căderea părului, potrivit Asociației Academiei Americane de Dermatologie. Motivul e unul de asemenea explicat de oamenii de știință: mai multe fire de păr intră în faza de "cădere" după ce cineva a avut febră. Acest lucru este mai probabil să se întâmple spre sfârșitul infecției.

Experții din întreaga lume au identificat și alte simptome specifice ale acestei variante: zgârieturi în gât, curgerea nasului, oboseală, strănut, dureri de spate, dureri de cap, transpirații nocturne și dureri musculare.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2211 secunde