Dr. Sorin Rugină: „Am putea să sperăm că scăpăm de mască până la sfârşitul anului viitor”

243
Dr. Sorin Rugină: „Am putea să sperăm că scăpăm de mască până la sfârşitul anului viitor” - fondsorinrugina4-1620840256.jpg

Articole de la același autor

În scurt timp vor exista mai puţine restricţii, lumea va începe să se relaxeze din ce în ce mai mult. Aceasta este o certitudine, dar, oare, virusul se va „relaxa” şi el?

Specialiştii constănţeni sunt de părere că în timp ce toată lumea se agită să combată pandemia, virusul se perfecţionează, nu stă degeaba.

„Este pandemie, deci măsurile antiepidemice sunt obligatorii, întrucât este foarte greu să combaţi o pandemie fără o comandă unică, medicală şi care să fie respectată. Chiar dacă în ultima perioadă a scăzut numărul de îmbolnăviri, pe noi ca medici, ca cei care avem o viziune asupra acestui lucru ne îngrijorează în continuare cazurile severe şi mai ales numărul de decese, pentru că ele, multiplicate cu o rată de estimare epidemiologică ne arată că îmbolnăvirea în masă este mare. Probabil că predomină formele inaparente. Au trecut cinci luni de când ne vaccinăm, iar aceasta este singura armă, la care se adaugă armele igienei individuale clasice, pe care unii s-au şi plictisit să le promoveze, alţii s-au şi plictisit să le asculte şi din unele unităţi au dispărut soluţiile dezinfectante. Deci suntem într-o perioadă de relaxare, ceea ce în pandemie nu ar trebui să existe”, a declarat dr. Sorin Rugină.

Specialistul este de părere că, vrând-nevrând se va ajunge ca vaccinarea să fie consimţită, fără să fie obligatorie, pentru că după cum se poate observa deja, şi cei din sectorul Horeca au făcut scenarii cum se pot deschide unităţile din turism. Medicul a adăugat că faptul că aceştia încă ezită în ceea ce priveşte vaccinarea ar trebui să ne îngrijoreze.

„O pandemie nu se rezolvă la televizor şi nici campania de vaccinare nu trebuie abordată din perspectiva unor ştiri obiective pentru procesul respectiv. Important este că noi avem o singură şansă: să ne vaccinăm cât mai repede şi cât mai mulţi, pentru că de-abia de atunci dezideratul luptei de stradă împotriva portului măştii va putea va fi o realitate. Cert este că dacă vaccinarea va continua în ritm susţinut, am putea să sperăm că scăpăm de mască până la sfârşitul anului viitor, iar vaccinarea va continua, după care probabil va deveni un vaccin sezonier aşa cum este cel pentru gripă. Pentru adulţi este ceasul al doisprezecelea”, a mai spus el.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.576 secunde